Szegény Hamupipőkének biztosan nagyon kényelmetlen lehetett az a csillogó, de borzasztóan kemény üvegcipellő. Mindenesetre sok szerzőt megihletett, mert mesék, filmek, opera, színdarab, képzőművészeti alkotás készült a mintára. (Molnár Ferenc: Üvegcipellő, Kálmán Attila: Hamuherceg és az üvegcipellő, Alice hercegnő és az üvegcipellő stb.) A divattervezők is felhasználták és ma is terveznek a sztároknak olyan cipőket, melyek üvegcipő hatásúak. Állítólag kényelmes és szeretik, a láb is szebben mutat benne.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mami48
Láttam tervezői cipőket, műanyagból voltak, kifejezetten üvegcipő hatásúak, gyönyörűek voltak. Az én lábam már nem viselné el, de a lányomon megnézném.
Rézangyal
Eredetileg mókusszőr mamusz lett volna? LOL A báli ruhához csini lett volna...
Angelika
@Rézangyal: Igen. Az aranyruhához egy mókust formázó mókusszőr mamusz. :)
Kutyafüle
Pici lábacskája lehetett Hamupipőkének, mindkét mostoha testvérének kicsi volt a cipellő.
A királyfinak a tenyerében elfért a cipellőcske, amikor a Hamupipőke lábára próbálta.:))
Amikor olvastam a mesét, mindíg nagyon sajnáltam, hogy beleragadt a szurokba. Titokban én is szerettem volna üvegcipőt:))
Dulcinea
@Kutyafüle: Pedig kellett, hogy legyen üvegcipellőd!:)) Hisz a herceged rádtalált, és veled éli az életét hosszú ideje már!:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.