Egyre több helyen lehet kapni lókolbászt, egyre több ismerőstől hallom, hogy isteni az íze, és felteszik a kérdést, hogy miért nem lehetett eddig kapni, és hogy annak idején (gondolom nem a II. világháború után, amikor nem volt más kaja) milyen finom lókolbászt, lószalámit tudott az ember vásárolni a sima közértben is, nem kellett vadászni rá. Én megeszem a csirkét, pulykát, a sertést, a marhát, a halat, és még a nyulat is, sőt, a vadhúst sem utálom, bár legalább száz éve nem jutottam hozzá, mert a családom többi tagja nem kér belőle, de valahogy a lóhús nem tartozik számomra az ehető élelmiszerek közé. Sőt, igazából nem tartozik az élelmiszerek közé, ahogy a kutya-, vagy a macskahús sem, és ahogy a tengerimalacot sem vágom le, ha már elég kövér.
A lókolbász lóból van
Forrás:
nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Kapcsolódó cikkek
Népszerű az Interneten
- Bochkor Gábor nem bírta ki, megható SMS-t küldött Várkonyi Andreának: amit írt benne, az megérintette volt fel...
- Rendkívüli: Orbán félrerántotta a kormányt a 444 elleni háborújában, de már túl későn
- Nagy bejelentést tett a magyar kormány: ez minden vidéki vendéglátóhelyet érinteni fog
- Fico azt mondta Pellegrininek, meglepő-dött, hogy egy ilyen merénylet megtörténhetett
Itthon
- 2024. May 17., 10:28
"Követeljük Szijjártó Péter azonnali lemondását" – Nem csitulnak az indulatok az orosz hekkertámadás miatt
Itthon
- 2024. May 17., 11:31
Döntött a bíróság: Orbán Viktornak fizetnie kell – Ezze biztosan nem számított a miniszterelnök
Nagyvilág
- 2024. May 17., 10:57
Friss hírek Robert Ficoról: ébren van és mindenre emlékszik a meglőtt szlovák miniszterelnök
További ajánlatok
Itthon
- 2024. May 16., 19:22
Osváth Zsoltot beperelték – Bukhatja az éttermét
Nagyvilág
- 2024. May 16., 18:28
Nagyon megosztja a brit közvéleményt III. Károly új portréja
Szórakozás
- 2024. May 16., 13:26
Lefulladt Jákob Zoltán 155 milliós Ferrarija – itt állt miatta a forgalom – égett a műkörömkirály
15 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Nem tudom, miért viszolyognak tőle, akkor nyúl húst sem kell enni, meg őzet sem.Pedig mindegyik finom.
Mellesleg: a lókolbász nagyon kis mennyiségben tartalmaz lóhúst, mivel nagyrészt abba is sertéshús és -szalonna kerül (nem vagyok szakember, és pontos recepteket sem ismerek, de egyszer már kérdeztem erről a hentesünket, és úgy emlékszem, azt mondta, hogy a lókolbászban a lóhús aránya olyan 10 % körül van). A lóhús ugyanis rendkívül száraz, zsírtalan, rostos hús (emiatt nagyon egészséges), a tisztán belőle készített kolbász rövid idő alatt ehetetlen cipőtalppá aszna.Tehát inkább csak "ízesítésnek" alkalmazzák, ugyanis valóban édeskés íze van. Először én is viszolyogtam a gondolattól, hogy egyek belőle, de amikor egyszer a barátnőméknél volt (az apukája ugyanis az egyik kollégájának a hentes ismerősétől mindig szokott venni néhány párat), legyűrtem az ellenérzésemet, és megkóstoltam egy falatot... aztán még egyet, és még egyet, aztán meg bevágtam egy fél rudat. Végül én is hozattam magamnak két kilót, ami egy hét alatt elfogyott. :) Isteni, pikáns volt, és a lóhústól volt valami különös, de nagyon jó mellékíze. Sokkal finomabb, mint a "sima" sertéskolbász, mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki.
...amúgy aki szereti párizsit...magyarasztal.blog.hu/2009/04/14/mibol_van_a_parizsi
Szegénynek ugyan ez nyersen jár a fenekébe.:-((
Új hozzászólás