A kövi veréb hímek énekének üteme, hangmagassága és hangereje árulkodik párzási sikeréről - fedezték fel német ornitológusok több mint kétévnyi kutatást követően. A Bajorországban található seewieseni Max Planck Madártani Intézet kutatói a francia Alpokban követték nyomon a kövi veréb (Petronia petronia) viselkedését. A faj éneke egyszerű, egyetlen hangot ismétel.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
varrólány
@Angelika: Úgy én is , de akkor már nagy a baj!
Angelika
@varrólány: Na nem volt sok mondanivalóm, csak annyi, hogy takarodj. :D
Kutyafüle
Ezentúl figyelni fogom a verebek párzási nászénekét, milyen hangfekvésben csiripelnek, különösen a megcsalt hímek trillázása érdekel, lehet hogy dur-ban, de lehet hogy mol-ban énekel? A kis aranyosak, hát már a verébné sem megbízható?:))
Levendula
@Kutyafüle: Az összes verebet utálom. Ilyen szemtelen, hangos állat nem igen van még a földön. Beköltöznek a legkisebb lukba is, aztán hajnaltól estig csiripáznak...
Kutyafüle
@Levendula: És télen elzavarják a kis madarakat az etetőből! A kiszórt fűmagot meg fölcsipkedték:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.