Lucrezia Borgia valóban egy méregkeverő, fehérmájú ribanc volt? Valóban megölt számos embert, szexorgiákon vett részt, és vérfertőző kapcsolatot folytatott az apjával és a fivérével? Valóban kegyetlen, hataloméhes nő volt?

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyafüle
Nagyon szép nő volt, okos, művelt, a korabeli nőknél biztosan tanultabb. Határozott, irányító, na és persze roppant ügyes üzletasszony. Na ennyi már elég ahhoz, hogy kiváltsa az irígyek gyűlöletét. (csak a középkorban?)
A Borgia család nagyon befolyásos család volt, ha jól emlékszem, pápát is jelöltek ebből a családból. A hatalmi harc minden századra jellemző, a házasságok is a vagyon megtartásáért köttettek.
Hogy mi történt a hálószobában? Ki tudja? 3 férj, 8 gyerek, mozgalmas élete volt.:))
39 éves volt amikor meghalt, ha jól számolok, 2-3 évente gyermeket szült.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Angelika: ...és az sem elhanyagolható hogy tőlük származik az orgia kifejezésünk...
Dulcinea
@Angelika: Az Amerikaiaknak könnyebb mindent elhinni mint gondolkodni! Báthory Erzsébetből egyszerűen irigységből hatalomvágyból Rettegett Vérgrófnőt kreáltak a furcsa magányos viselkedése miatt! De milyen lett volna a szerencsétlen, mikor férje a rettegett "Fekete Bég"( Nádasdy György) Mindig a törököt kergette! És ezért Erzsébet sokat volt egyedül! Viszont amikor "a bég" meghalt A csinos kis vagyonkára Thurzó György halálos ellenségének is fájt a foga! Szép kis horrort kerítettek szegény asszony köré! Még hogy szolgálók vérében fürdött! Lehetetlen! Hisz egy akkori kádvérhez, ha a hasamra ütök is 20 leány élet! Tény hogy akkoriban az orvostudomány fejletlensége miatt sok ember halt meg olyan betegségbe, amit antibiotikummal lehet ma már gyógyítani, de akkor még azt sem tudták mi az! Fiatalok öregek egyaránt haltak meg és napi 20 csak leány! Tehát már innentől abszurd a dolog. Ha pedig józan paraszti ésszel utána gondolunk a vér tulajdonságára, miszerint rövid időn belül alvad! Akkor már megint nem lehet igaz a dolog! Ugyanis Mire végeztek volna a mészárlással, a kádban lévő vér régen megalvadt volna. Na most mondhatná valaki, hogy álljál már meg dobtak bele alvadásgátlót, és a probléma megoldva! De csak halkan jegyzem meg, hogy a 17. században az orvostudománynak halványlila fogalma sem volt arról, hogy mi az a véralvadásgátló!
Csizmás Kond
@Dulcinea: Ez valami hasonló jelenség a drakuláéhoz.
Dulcinea
@Csizmás Kond: ...azért, lehet hogy nem egészen.. de kitudja!:))
Angelika
@Dulcinea: @Csizmás Kond: meg ia van a következő cikk témám.:))) Vlad Dracul Tepes és csajai. :D
Dulcinea
@Angelika: Örülök, hogy ötletet adtunk!:)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.