A nyár, és az ősz egyik legkedveltebb gyümölcse – lédús, ízletes, pótolhatatlan. Számos étel alapanyaga: levesek, kompótok, saláták, turmixok, ivólevek, lekvárok, dzsemek, sütemények hada készíthető belőle. Már az ókori Kínában is termesztették – a császárok kedvelt gyümölcse volt. Európában majd csak a XVII században válik ismertté, a szőrös barack mellett a „kopasz” változata is, azaz a nektarin. Élettani hatásai: • rendszeres fogyasztása elősegíti az A-vitamin képződését a szervezetben, fokozza a szervezetben, az A-vitamin elő anyagának, a karotinnak a vérszintjét. • erős antioxidáns- hatására javul a sejtek szabad gyökökkel szembeni védelme, azaz rákmegelőző • szabályozza a vércukor-szintet - az őszibarackban található rostanyagok finoman szabályozzák a glükóz felszívódását, • szépíti a bőrt, • segíti a sebgyógyulást • hörghurut és megfázást kísérő légzési panaszok esetén is hatásos • szabályozza az emésztést • magas víz és ásványi anyag tartalma révén vizelethajtó...

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.