Most, hogy nyakunkon a világvége, és úgy hírlik, Atlantisz kiemelkedik a tengerből, ideje, hogy megtudjuk, mégis milyen hely volt, miért süllyedt el, és merre felé keressük, ha mégis megúsznánk valahogy a sötétséget, fosztogatást, és a fagyhalált. Nos, a vélemények eltérnek, egyesek szerint Atlantiszt a Földközi tenger mélyén, míg mások szerint az Atlanti óceánban leljük, vannak, akik Platón elbeszélését veszik alapul, míg mások saját kútfőből táplálkoznak. Mindenesetre, ha létezett, akkor nagy kár, hogy elpusztult, hiszen az ókori leírások szerint maga volt a gazdagság, az erkölcs, a szeretet, a nyugalom, a boldogság, az eszményi politikai rendszer szigete.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Nőkorszak
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@Dulcinea: Két eset lehetséges : Az egyik lehetséges hely a Kossuth tér. A másik Alcsútdoboz!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dulcinea
Na világvége már megint! Mindenki megnyugtatására, beszéltem a NASA-val, aszonták, hogy dec. 21-én tényleg elsötétül az ég! Ám ezt a jelenséget, úgy hívják, hogy ÉJSZAKA! Amit rendszerint a nappal követ!:)))
Nőkorszak
@Dulcinea: ez nem a világvége, hanem Atlantisz lehetséges vagy nem lehetséges története. :D
silber13
@Dulcinea: Két eset lehetséges : Az egyik lehetséges hely a Kossuth tér. A másik Alcsútdoboz!!!
Dulcinea
@Nőkorszak: :))) Hehhe:)) De a világvégéhez kötődik! És mivel a világvége technikai okok miatt elmarad!:)) így az Atlantisz is értelemszerűen ott marad, ahol eddig is volt!:))) A legendák világában!:))
Dulcinea
@silber13: Remélhetőleg ezen a két helyen egyszerre következik be az a bizonyos világvége!:))
Angelika
@Dulcinea: nem aludtam éjszaka, és nyomkodtam a tévét. Erre mit látok, az AXN december 21-re világvégét hirdet. Mert levetítik a Hyperion - Az égi háború című filmet, ami világvégés típusú. :)
Dulcinea
@Angelika: Óhhh!:)) ezeken a fantasztikus katasztrófa filmeken jókat szoktam derülni!:)) Remélem neked sem lett álmatlan éjszakád?:))
Angelika
@Dulcinea: Nem ettől volt álmatlan az éjszakám, nem is tudom, hogy mitől, de semmit nem aludtam. Lehet, hogy ez jelent valamit a világvégével kapcsolatban? :))))
drficsor
Vazz, azt hittem ez az új Csillagkapu promoció :-)))
Dulcinea
@Angelika: Nevezetesen azt jelenti, hogy ma este, igyál gyógynövény teát, ami általában nyugtató hatású, és jól fogsz aludni tőle!:))) Ajánlanám a borsmentát!:)
QQríkú
A minoszi korban volt egy szép nagy vulkánikus tevékenység, mely eltörölte a minoszi kultúrát. A fél sziget ami megmaradt az egészből ma élő mementója annak, hogy a természet az úr!
sokanvagyunk
"...maga volt a gazdagság, az erkölcs, a szeretet, a nyugalom, a boldogság" - lenne megint mit tönkretenni!
kerék
Régi térképeken ábrázolták Spanyolország mellett az óceán közepén. Elvileg létezhetett is, semmi nem zárja ki. Bár az, hogy hirtelen feljön, na az lehetetlen.
silber13
@Dulcinea: Na most akkor, ha gyün ez a világvégeféle izé, akkor dumáljuk mán meg, ki mit hoz kajaszerűségből az útra? De bőségesen és rettentőségesen sokat kell rakni a pakkunkba, mert úgy hírlik qrvára hosszú lesz az út, kiváltképp az apostolok lován! Minde eshetőségre készen, a bevásárló kosárkám már mellettem kucorog, a kerekes bőrönd még várakozik.
almosd
A tengerből a szirének fognak kiemelkedni ,dalolva mint a pacsirta ,hogy elkábítsanak .:-)
Kutyafüle
@Angelika: Egyik évben a Dodekanosz szigetcsoport egyikére utaztunk KOS szigetére.
Itt még nagyon őrzik, és ápolják a minoszi kultúra hagyományait, sok kiadvány foglalkozik Santorini szigettel, és bizony ezt a szigetet jelölik meg, mint az elsüllyedt világ központját.
Szantorini,(thíra)a pusztító vulkáni kitörései és földrengései miatt süllyedt el., 3,5 évezreddel ezelőtt.A talaja most is fekete vulkáni kőzet, ami nagyon furcsa, mert nem a megszokott termőföld jellegű. Még mindíg vannak gőz és gáz szivárgások a többi szigeteken, mint például az általam említett KOS szigeten ahol mi is fürödtünk egy ilyen fekete színű hőforrásban. Szóval és hiszem, hogy az elsüllyedt világ Kréta és Santorini közötti tengeri árokban volt.
Dulcinea
@silber13: Drága csillagom, jóvan akkor dumájjunk! Az a helyzet, hogy így a világvégefelé mijelőtt elfelejtenénk, kéne ám víz is! Tettem mán el egy csomó konzervet:)) Meg nyereg alatt szárított húst, meg olyan mindenre jó kést is mer, kitudja! Meg egy csomag tampont tűzgyújtás céljából, mer ám, hűvösek lesznek az éccakák!
Na mán most csillagom a vízrűl neked kéne gondoskodni..mert az én apostoli lovam lába mán is összeakadt!:))) De vigazstaljon a tudat, hogy pokrócot hozok magammal! Mán csak aztat kéne kitanáni, hogy hun gyülekezünk?:))
silber13
@almosd: Jáájj, ne mán! És a szirének fülrepesztően szirénezni fognak, vagy mifene?@Kutyafüle: Ugye, azon a szigeten írták az ókori zenészek az első dodekafóniát? Marhaság volt Schönbergre hivatkozni...
silber13
@Dulcinea: Dulcika! A víz miatt ne siránkozz, te kishitű! Hogy is mondja a Teremtés Könyve?" ...Sötétség volt a mélység fölött és az Úr lelke lebegett a vízek fölött..." Tehát, ne törjön a frász Dulcika, mert a víz biztosítottnak látszik, az mán hétszencség!!!
almosd
@silber13: hirtelen azt hittem, szirénázni fognak a szírének,énekelni csak akkor fognak ha Odüsszeusz is felbukkan a tengeren. :-)
silber13
Te Dulci! Azért néhányüveg Unicumot vinnék magammal, mert emlékszem a régi reklámra! Tudod, a hajótörött, aki nagy csapzottan kibukkan a víz alól és előtte a megmentő Zvack találmány!
silber13
@almosd: Persze! És a homlokukon villog majd a kék fényű felírat: " SZIRÉNPOLICE"
Dulcinea
@silber13: Akkó mán félig megnyugodtam! Mond csak Csillagom tudsz úszni? Mer biztonsági okokból hozok magammal egy gumicsónakot is! Amúgy a bőrönddel ne fáraszd magad, mer mán a göncöket nem bírjuk úgyse cipelni...ha meg nagyon leterheljük magunkat nem haladunk semerre! Akkó meg mi lesz a világvége felfedező körúttal?:))
QQríkú
Santorini szigetéről írtam fentebb, róla emlékezett meg ezer évvel később több görög bölcselő.
www.santorini.com/santorini/
Kutyafüle
@almosd: 17.16 azért aztat bírnád ugye?
Kutyafüle
@Dulcinea: @silber13: Miért csak ketten mentek? Engem is vigyetek magatokkal, én tudok énekelni, csak ne dobjatok a tengerbe!
silber13
@Dulcinea: ne jajveszékelj mán! Egy nap múlva lészen szárazföld is" Gyűljenek össze a vizek egy helyre és emelkedjék ki a száraz! " És lőn... Legalábbis reménykedjünk, hogy Isten valóban megteszi, amit tervezett. Emígyen akár ki is köthetünk...De rögvest lészen növényzet fák, bokrok, mán éhen sem fogjuk magunkat dögleni! :-)))
almosd
@QQríkú: Atlantisz régebbi 10.000-12.000 ezer éves,ha Santorini is ilyen régi lenne ez is elveszne a mondák világába .
Dulcinea
@silber13: Csillagom hát mégis csak te lennél a biztonságot és oltalmat adó férfi, vagy mi fene!?:)) Csak neked kell engem gyenge nőt vígasztalni, és reményt adni...na meg persze@Kutyafüle: -ét is meg kell vigasztaljad! Cserébe mi gondoskodunk rólad...a lehetőségeinkhez mérten étket készítünk neked a teremtés koronájának a természet asztalán!:))
Dulcinea
@Kutyafüle: Még szép, hogy velünk jössz!:)))
almosd
@Kutyafüle: meghiszem azt! csobbannék utánuk a vízbe :-)
Kutyafüle
@QQríkú: 17.50 Te kakaska, kérdezek valamit, de kinevetsz. A Biblia ugyebár egy ősrobbanással kezdődik, szóval, amikor az isten megteremti a földet. Innen kezdődik a Biblia.
Nem lehet hogy ez volt az elpusztult ősvilág, és kezdődött egy új világ?( kicsit élénk a fantáziám?) Mivel a bibliai történetek eredetileg 8 ezer évesek?
kamazuka
A világ vége után azonnal el is kezdődik valami új.
Nemigaz?
QQríkú
@almosd: Velem nyugodtan vitázhatsz, de mered e ezt tenni szakértőkkel?
Mert én szakemberek véleményét közvetítettem!
Én nem akarok pápább lenni a pápánál, de amikor logikai sorba raknak tényeket én olyankor vagy elfogadom, vagy hallgatok.
almosd
Te vitának gondoltad,én nem ,csak ténynek,ha már Atlantiszról van szó,egyikről maradt fent írás a másikról nem csak hallomás ,amit Platón lejegyzett ,ennyi.
Mobil123
@almosd: Majd üzenetet kérek mit kell nézni és hol, mert pénteken itthon maradok és
takarítok.:-)
almosd
@QQríkú: a 18:46-neked írtam csak nem kattintottam a válaszra .
almosd
@Mobil123: én meg vacsira vagyok hivatalos és kötelező a megjelenés ,úgy hogy kitolom egy kicsit ezt a katasztrófát legfeljebb ez lesz az utolsó vacsorám. :-)
QQríkú
@Kutyafüle: Bocs elnéztem feletted:(
Nem értek ennyire a dolgokhoz!
De, aki az ógörögöt ismeri az tudhatja, hogy a mi általunk ismert ószövetség rosszul van fordítva!
Ugyanis az eredeti szöveg többértelmű, és emiatt a "teremté a meglévőből" helyett egy más valamiért szimpatikusabb változat lett elfogadott.
Dőreség lenne abban hinni, hogy a mi emberi társadalmunk az első ezen a sárgolyón!
Volt elődünk akik elbukott vagy felemelkedett és remélem lesz utódunk is!
Nézd a Natgeot, Spektrumot ahol mutatják mi is maradna utánunk 50-100-500-100 és ebben e növekményes formában!
Finoman fogalmazva elgondolkodtató!
Mobil123
@almosd: Akkor jól tömd meg a pocakod.:-))))))
QQríkú
@almosd: Egészségedre :)
néha én is elfeledkezek ilyen apróságokról, de hidd el ez csak emberel fordul elő!
QQríkú
@Kutyafüle: Hivatalos megnevezésem:
Kokas Pajtás :)
almosd
@Mobil123: remélem lesz valami jó ínyenc falat ! :-))
Mobil123
@almosd: Hát ha más nem akkor aki kötelezővé tette a megjelenést (remélem nem Te voltál?) :-)))))
almosd
@QQríkú: semmi gond,amúgy meg köszi :-)
almosd
@Mobil123: nem én,de ahogy mondják ,családban marad :-)
Mobil123
@almosd: Basszus csak nem esküvői vacsi???:-)))
almosd
@Mobil123: nem, nem ,házassági évforduló :-))
Mobil123
@almosd: Gratulálok és további sok boldogságot,és jó egészséget kívánok!!! ( nagyon nem csúsztam mellé!):-D
almosd
@Mobil123: huncut vagy!!! :-))))))))) ,köszi.
entero
@silber13: "Nem süllyedünk, emelkedünk! Miből gondolja felség? Hááááááát..." Egy klasszikus párbeszéd az Erik a viking c. filmből. Amilyen nagyfokú műveltséget igyekszel felénk mutatni gondolom láttad a filmet, és tudod miért is süllyedt el egykoron Atlantisz...:-))
csikknorisz
Jó, mit kell ezzel bohóckodni. Egy maja időutazó szerződést kötött a jelenkori bulvárral meg Nemo kapitánnyal, ez az igazság. Közösen ötölték ki az egészet, hogy az inkáknak fussa arany macskakőre a konkvisztádorok sisakját behorpasztani.
silber13
@entero: Nem mutatok"nagyfokú műveltséget! " De úgy látom, megint kitört belőled a nagy észosztó, másokat fikázó igazi éned.! Nem tudom miért süllyedt el Atlantisz ( bizonyára a pocsék zenéjük és a hozzád hasonló " Wer bin ich?" stílusú énekesük miatt), azt sem tudom, hol lehetett, ha volt egyáltalán, vagy csak valamilyen hagymázos,ködös elképzelés szülötte, de bízom benne, hogy őfelsége Entero ccsászárisszimus nekem, vidéki tanulatlan, napotlopdosó primitivusznak majd kegyeskedik fényt gyújtani setét agyamban, mely tevékenységét a mérhetetlen hála terhe alatt görnyedve köszönöm meg. Addig is köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm.
silber13
@Dulcinea: @Kutyafüle: Azért a kaján kívűl a biztonság kedvéért némi szellemi táplálékot is vinnék magammal, nevezetesen A.Ginsberg "Üvöltés" c. kötetét, bár már hallom a nagytudású Entero gúnyba csomagolt kérdését: "ugyan minek az a könyv nekem?" :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.