A Bécsi Egyetem kutatói kimutatták, hogy amikor megöleljük egy barátunkat, oxitocin hormon szabadul fel a véráramba, ami csökkenti a vérnyomást, oldja a stresszt és a szorongást, sőt még a memóriát is javítja. Persze ehhez meg kell válogatnunk, kit ölelünk meg, mert ha egy kevésbé jó ismerőst ölelünk meg udvariasságból, azzal éppen ellenkező hatást érünk el.

Forrás: cotcot.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rézangyal
@Zsoel: Az ÁLLATOK! Haziallatok közül a cica, vad állatok közül pedig a farkas es a tigrincs a kedvencem.
Zsoel
@Rézangyal: A macskákat én is szeretem, van is kettő, és tulajdonképpen a tigriseket meg a farkasokat is szeretem, mert szép állatok - de csak tisztes távolból. :P Közelről veszélyesek.
Rézangyal
@Zsoel: Tévedésben leledzel. Ezek olyan vad állatok. amelyeket igenis meg lehet ölelgetni, na persze nem mindenki képes rá :)
Zsoel
@Rézangyal: Na jó, szelídítve talán... De én még a szelídített tigrisekben és farkasokban sem bíznék. Akármennyire szelídnek tűnnek is, akkor is ragadozó vadállatok.
Rézangyal
@Zsoel: @Zsoel: Erre is van megoldás :D TE ne ölelgesd őket.
Zsoel
@Rézangyal: Neeem, én csak az állatkertben csodálom őket. :D Ámbár mikor legutoljára a pesti állatkertben jártam, farkas már nem volt, valamiért eltűntek. :(
Tigrincs viszont volt öt. :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.