Naiv ügyfél nem teljesen érzi jogosnak a 60 ezer forintos büntetését, mikor volt érvényes műszaki vizsgája, csak egy matricát felejtett el beleragasztatni az okmányba. A rendőrség azonban pénzre ment, így bár egy ügyintéző is azt mondat neki, ilyen esetekben figyelmeztetést szoktak adni, neki fizetnie kell: Tavaly november 24.-én éppen egyik ismerősömtől tartottam haza az én öregecske (12 éves) Ford Focusommal, amikor a kisvárosom főutcáján levillogott engem egy zöld Octavia rendőrautó. Ahogy illik leálltam az első parkolóba, és már készítettem is az irataimat. Köszöntem nekik, és még mielőtt jött volna a szokásos "jogosítványt, forgalmi engedélyt" szöveg már nyújtottam is papírokat. A velem foglalkozó rendőr bőszen vizsgálgatta is őket, és már jött is a kötekedés: "Ezen az autón miért nincs műszaki vizsga?" Ebben a pillanatban villant be az agyamba,hogy amikor csináltattam a vizsgát kaptam egy műszaki adatlapot, amivel be kellett volna menjek az okmányirodába, és egy 565 forintos matricát be kellett volna ragasztatnom a kocsi forgalmijába. Tudom, hogy hibáztam, hülye voltam, de ezt én bizony elfelejtettem.... [...] Bővebben!

Forrás: Tékozló Homár
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
entero
Bizonyos szabályokat be kell tartani, nincs mentség.
kevijenicsaja
@entero: Bazzzze mert te még soha nem hibáztál???
verőce21
Sajnos valóban minden új törvény csak a pénzbüntetésre hajt. Így vannak megalkotva, elég csak az új építési rendeletekre is gondolni. :(
dzurinda
@entero: A probléma Magyarországon az, hogy a költségvetés lyukait ilyen irreálisan magas büntetésekből akarják befoltozgatni. Ez SEHOL nincs így nyugatabbra.
entero
@kevijenicsaja: Ilyesmiben nem. A sebességet néha túlléptem, de ez más.
entero
@dzurinda: Ebben igazad van, a büntetés valóban irreálisan magas, én csak arra akartam célozni, hogy a legtöbb ember akkor is felháborodik, ha tudja, hogy szabálytalanságot követ el, és megbüntetik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.