A répatorta az angolszász országokban nagyon népszerű desszert. Nálunk nem kerül gyakran az asztalra, talán mert még erősen élnek azok az ételekkel kapcsolatos sztereotípiák, amiért idegenkedünk például a fahéjjal fűszerezett húsoktól, vagy a zöldséggel készült süteményektől, amilyen a répatorta is. Pedig ha jó a recept, ez a süti nagyon finom. Elkészítése egyszerű, és nem is drága, hiszen a belekevert anyagok kb. negyede a télen-nyáron olcsón kapható sárgarépa. Aki pedig kóstolta már és ízetlennek vagy száraznak találta: az ízeket bármikor lehet turbózni még egy kis fűszerezéssel, a száraz répatorta ellenszere pedig a jó tészta és az Amerikában szinte kötelező kellék krémsajtos tortakrém.
Forrás:
rantotthuswokban.bmintbalazs.com
Feltöltő: bmintbalazs
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Új hozzászólás