Ingyenessé vált a fogamzásgátló tabletta a 15 és 18 év közötti kiskorú lányoknak hétfőn Franciaországban. Az ügynevezett első és második generációs fogamzásgátlók ingyenessé tételével a francia egészségügyi minisztérium célja csökkenteni a művi terhesség-megszakítások számát, amely a 15 és 18 év közötti lányok körében jelenleg eléri az évi 12 ezret. A kamaszlányok ezért ezentúl egy orvosi vizsgálatot követően recepttel és a szüleik társadalombiztosítási kártyájának bemutatásával, ingyen válthatják ki a tablettát bármely gyógyszertárban.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
azt is el kéne nekik mondani, hogy a sok pirulától nőni fog a fenekük, szőrösök lesznek, gondolkodás, koncentráció meg hasonló nyakon felüli panaszaik is lehetnek...na meg árthat az esetleges magzatnak amit netalán meg szeretnének tartani.
Angelika
@Csizmás Kond: Ennek szerintem nézz utána jobban. :) Azok a gyógyszerek, amik hasonlókat okoztak, több tíz éve nincsenek forgalomban. :)
Csizmás Kond
@Angelika: ...de vannak mások amik ugyanolyan tüneteket okoznak.
...azt pedig gondolom te sem hiszed el, hogy a mostaniaknak nincs mellékhatás...?
...sok volt a locsolód ?
Pilóta
Bekapták itt már, épp elegen, a fogalmazásgátlót!
Angelika
@Csizmás Kond: Vannak mellékhatások, biztosan. De nem azok, amikről beszélsz. Ezeknek a bogyóknak minimális hormontartalma van, nem úgy mint a hetvenes években, amikor egy nőnek folyamatos migrént okozott a fogamzásgátló szedés, meghízott duplájára, és szőr nőtt olyan helyeken, ahol nem kéne, ráadásul kellett egy év, mire kitisztult a szervezetből. Nem fekete vagy fehér ez a dolog. A születésszabályozást ingyenes gumiosztogatással is meg lehetne oldani, de nem osztogatják ingyen azt sem. Az pedig, hogy egyes népcsoportokat semmi nem érdekel ez ügyben, már egy másik eset, itt fiatalok körében végzett abortuszokat kívánják leredukálni. Arra pedig megfelelő a módszer. Vagy az ingyen gumi. De nem azt adják ingyen, ez van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.