Több milliárd forint értékű műkincs lelhető fel a minisztériumok és a Parlament falai között - írja szerdai számában a Blikk.

Szobrok, kerámiák, festmények, köztük például Szinyei Merse-, Csók István-, Rippl-Rónai-képek: műértőknek igazi csemegék.

A minisztériumok díszítésére egyrészt ingyen kölcsönöz műtárgyakat a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) múzeumoktól, például a Szépművészetitől vagy a Galériától, az alkotások másik része már a KEF bitokában van. A Blikk érdeklődésére alkotók és művek említése nélkül annyit közöltek, hogy a kölcsönzöttek száma 650 körül mozog, becsült összértékük 1 milliárd 270 millió forint, s csaknem ugyanennyit ér a mintegy háromezer „saját" műtárgy is.

A Külügytől megtudták, hogy 32,8 millió forintot tesz ki a 100 ezer forintnál értékesebb műtárgyak „nyilvántartási értéke", amelyek közt van Mednyánszky-, Koszta-, idősebb Markó-kép is. Az alkotások nagyobbik része a tárca vagyonkezelésében van, és a kisebbik hányada kölcsönzött, így például a Martonyi János miniszter titkárságán található Mihalik Dániel-kép a Tiszapart is.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Aztán egy kormányváltáskor ezek a műkincsek hirtelen nagy tételben gyártott másolatokkal helyettesítődnek, az eredeti meg: HUSS! Elrepül. Biztos helyre, valamelyik lakás szobafalára...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bretagne
@Kutyafüle: Tehát nem Nagyatádon van ez a csoda?
bretagne
@nyanya001: Nem szebb a Kerényi-féle variáció??? De az összes kép, amit festetett, nem szégyene a művészetnek?
Kutyafüle
@bretagne: Nem édesem, a nyanya 001 írta, hogy Csokonyavisontán. Ott ahol az a jó gyógyvíz is van:))
A festmény a művészet megcsúfolása, a giccsek -giccse, a borzadály netovábbja:)))))))
silber13
@bretagne: Most viszik aukcióra potom 25 millió buznyákért. Ha nem kel el a festő beperli az államot szerződésszegésért. Meg is fogja nyerni, mi meg kifizetjük . a szavatartás akkor sem volt atamánunk erőssége...
bretagne
@Kutyafüle: Igaz, amit írsz. Nem tudom, ha Gy.F. csináltatna ilyet, már háború lett volna.
bretagne
@silber13: Felháborító ez az egész. Nem csak felháborító, nagyon gusztustalan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.