Lassan megszűnnek a közvetlen emberi kapcsolatok, a beszélgetések helyét átveszik a lájkok. A fiatalok már a meghitt családi eseményeken is inkább a telefonjaikat nyomogatják.

Forrás: BorsOnline
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsoel
Már mióta mondogatom ezt, a saját életemből vett példákkal alátámasztva... A telefonok egyre okosabbak (a használóik meg egyre jobban elbutulnak...), és valóban teli vannak olyan funkcióval, amelyet a büdös életben sem használ az ember, de tök jól hangzik, hogy van, és persze emiatt drágábban lehet eladni... Mindig is marháknak tartottam az olyan embereket, akik képesek több tíz-, sőt (horribile dictu!) százezer forintot kiadni egy koszos telefonért, amelyre tulajdonképpen nincs is szükségük, de hát a divat nagy úr, és a fogyasztói társadalom gyorsan beszippantja a gyenge, befolyásolható személyiségűeket. Észre sem veszik, és máris a telefon rabjává váltak, de olyan mértékben, hogy már az egy légtérben tartózkodókkal is csak Facebook-on keresztül képesek kommunikálni. A virtuális személyiségük egyre tovább-, a valódi meg egyre jobban visszafejlődik. Visszahúzódóakká válnak, a személyes kapcsolatokat, konfliktusokat képtelenek kezelni, mindent csak képernyőcseszegetéssel tudnak elintézni... A fiatalokra hatványozottan igaz ez, de ahogy látom, sajnos az idősebbek is egyre inkább függenek ezektől a kacatoktól.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gránit
@Zsoel: Az úgy jó,hogy te Zsoel vagy én Gránit,tehát ne keverjenek minket,aki pedig mégis, azé a rövidebbik vége.érted?
Zsoel
@Gránit: Az első rész világos, de mi az, hogy "azé a rövidebbik vége"? :)
Gránit
@Zsoel:Ez egy szólás aki csesztet ,mondjuk engem az életben akárhol,és már nagyon unom, de mégsem száll le rólam annak szoktam mondani na öreg most már legyen tiéd a rövidebbik vége, és megfogom a lábaim közöttit.
Zsoel
@Gránit: Ja! :D Most már értem... Nem ismertem ezt a szólást.
Gránit
@Zsoel: OK csá legyen jotta mentes a napod.:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.