A rendőrségi felvételnek nincs hangja, ellenben látszik rajta, ahogy az elkövető ujjlenyomatát rögzítik, valamint azt is megmutatta, hogyan fojtogatta a divattervezőt.

L. József beismerte, hogy ő fojtotta meg Király Tamás divattervezőt, a büntetett előéletű férfi vallomásában kábítószer-függőségére és szellemi fogyatékosságára, valamint olyan, a felismerési képességét befolyásoló tényezőkre hivatkozott, mint a látászavar – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztályának vezetője a fővárosban tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

Szigeti József elmondta: térfigyelő kamerák felvétele alapján megállapítható, hogy a 39 éves gyanúsított az utcán találkozott a 60 éves divattervezővel. Miután felmentek Király Tamás lakására, L. József szóváltás után bántalmazta, majd megfojtotta a művészt. Ezután a lakásban talált értékekkel elmenekült. Vallomása szerint nem ölési szándékkal ment a lakásba. Szigeti József újságírói kérdésre válaszolva megjegyezte, a nyomozás során eddig nem merült fel ezzel ellentétes információ.

Beszámolt arról is, hogy L. Józsefet kamerafelvételek alapján azonosították, a hajléktalan férfi elfogásakor családtagoknál bujkált Ózdon. Azt, hogy L. József korábban miért volt büntetve, Szigeti József nem közölte, csak annyit mondott, hogy a három csapás törvény nem alkalmazható majd rá. A gyanúsított egy babán mutatta meg, hogy történt a gyilkosság.

A gyilkosság után a 39 éves budapesti férfi testvérénél, egy szolgálati lakásban rejtőzködött az Ózd melletti Farkaslyukon, amikor szerda reggel 6 óra 45 perckor elfogták. Öccse a hvg.hu-nak azt állította, hogy hozzá, a helyi sporttábor területére csak este 10 óra körül érkezett meg. Elárulta neki, hogy „csinált egy hülyeséget”, amiért keresi a rendőrség, de többet nem mondott. Király Tamás avantgárd divattervező a nyolcvanas években kezdte karrierjét.

A Vogue magazintól az ID-ig minden nagy divatmagazin publikált róla. Legutóbb március 22–23-án volt divatbemutatója Budapesten az Elle Fashion Show keretében a Millenárison. Az utóbbi négy évben rendszeresen együtt dolgozott a Baltazár Színházzal, ahol értelmileg sérült színészek játszanak.

Utolsó óráit Király Tamás egy galériában töltötte, ahol egy vacsorán vett részt. Utoljára egy Vince nevű modellje látta élve, ő kísérte ki a galéria elé. A divattervező lakása alig egy kilométerre van a galériától.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

honeykiss
Gusztustalan mocskos állat a gyilkolásra lopásra nem volt problémája...de a sértettet sem tudom megérteni,hogy tud valaki leereszkedni egy ilyen söpredékhez...fujjjjjjjjjjjjjjjjjj
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Letenye Média
Ezt a videót 2 órája már mi is feltettük ide.
miazavalami
Szellemi fogyatékosság , kábítószer függőség, látászavar... Érdekes ahhoz nem fogyatékos hogy öljön , lopjon???
honeykiss
Gusztustalan mocskos állat a gyilkolásra lopásra nem volt problémája...de a sértettet sem tudom megérteni,hogy tud valaki leereszkedni egy ilyen söpredékhez...fujjjjjjjjjjjjjjjjjj
Lora85
Kérem, hogy mindenki töltse ki az alábbi, médiafogyasztási és kommentelési szokásokat vizsgáló kérdőívet! Köszönöm!

docs.google.com/forms/d/1GonXHcgVjPXhlJo28I0jLUXgxDwmiG44VeVw33-jk8k/viewform
deviance
lehet csak én látom bele, de nekem nem tűnik fehérbőrűnek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok