Ajándékba kaptuk Tomit, aki pontosan akkor született, amikor én. Nem volt fajtiszta, korcsnak is nevezhetnék, de nekem gyerek koromban a legjobb barátom volt. Mindenhová jött velem, ha elaludtam, őrizte az álmom, védte a házat, udvart, telket. Iskolából hazaérve már a kapu előtt várt és szinte táncolva, örömmel farkcsóválva üdvözölt. Elvesztése nagyon megviselt, 16 éves volt és én is.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
Nem teljes a cikk, de ezt lehet a cikkíró - fiatal? - korának is betudni. A kutyák társak az öregeknek is, segítenek a magány elviselésében, a gyógyulásban, nekik nincsenek előitéleteik. Sokat segít a kutya jelenléte más területen is, igazi társ.
Angelika
@Január: Igazad van, ki kell egészíteni. illetve nem jó a cím. Mire tanítják a gyereket a kutyák sokkal találóbb lenne, ugyanis arról szól eredetileg a cikk. :) A cikkíró nem mai gyerek, szóval nem ezért maradt ki, csak ő arról írt, hogy miért jó, ha egy gyerek mellett kutya is él.
Január
@Angelika: Igen, igazad van. A cikkírót, nem ismerem,
lenhardtibolya
A kutyák valóban csodálatos lények, de egészen kicsi gyermekek mellé nem igazán jó ötlet kutyust venni. Amikor már érti a gyermek, hogy nem szabad bántani, ráncigálni a kutyát, akkor valóban jó kapcsolat alakulhat ki köztük. Nekünk szinte mindig volt kutyánk, jelenleg is van, és sok az öröm ill. a tennivaló egyaránt. Mi már idős emberek vagyunk, de a kutyus szinte gyerekpótlékként él velünk, a gyerekek felnőttek, kiröppentek, és eléggé távol laknak, ritkán találkozunk. A kutyus viszont mindig körülöttünk van, vidám farkcsóválással fogad minket, megérzi, ha gondunk van, és a maga módján próbál felvidítani. Összefoglalva: nemcsak gyerekek mellé, hanem idős emberek számára is jó társ lehet egy kutya, főleg azért, mert folyton van feladatunk, sétálni is kötelező járni vele télen-nyáron, ez pedig a mi egészségünkre is jótékony hatással van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.