Diéta során hajlamosak vagyunk a szénhidrát bevitelünket túlságosan is korlátozni, így a vitamin-, és ásványi anyag bevitelen túl a rostbevitelünk is elégtelen lesz. Pedig teltségérzetet okozó hatásánál fogva különösen előnyös lehet a fogyókúránk során. Először fontosnak tartom tisztázni a rost fogalmát, ezen belül is az élelmi, vagy diétás rost elnevezést. Tehát élelmi (diétás) rostnak nevezzük a táplálékunkban lévő, nem emészthető, növényi poliszaharidokat és a lignint. Tehát ezeket az anyagokat az emésztő enzimjeink nem képesek felszívódásra alkalmas kisebb egységekre bontani. Felmerülhet a kérdés, hogy akkor miért is olyan előnyösek a szervezetünk számára?
Forrás:
szepsegotthon.hu
Feltöltő: Szépségotthon
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Új hozzászólás