ByeAlex döntőbe szeretne kerülni a jövő heti malmői Eurovíziós Dalfesztiválon. A Kedvesem című dalt a svédországi versenyen is magyarul éneklő előadó a hétvégén megtartotta első nagyszabású koncertjét.

"Számomra elégtételt jelentene, ha az elődöntőből sikerülne bejutnom a május 18-i döntőbe, vagyis kétszer elénekelhetném magyarul a Kedvesemet. Néhány hónappal ezelőtt még itthon is alig ismertek. Különleges motivációt jelent számomra, hogy két nappal a verseny előtt szerepelni fogok a svéd közszolgálati televízióban. Azt tervezem, hogy a dalom refrénjét a tévéfellépésen svédül adom elő" - mondta ByeAlex (Márta Alex) kedden az MTI-nek.



A 28 éves énekes kiemelte: Malmőben be kívánja bizonyítani, hogy magyar nyelven énekelve is lehet esélye az Eurovíziós Dalfesztiválon. Wolf Kati 2011-ben (What About My Dreams) és a Compact Disco tavaly (Sound of Our Hearts) angol nyelvű dallal jutott a fináléba és lett ott 22., illetve 24. (Wolf Kati egy versszakot énekelt magyarul.)

Az idei versenyen indul mások mellett Bonnie Tyler, a nyolcvanas évek brit sztárja, ott lesz a legnépszerűbb holland énekesnőnek számító Anouk, a Cascada német diszkócsapat és egy 69 éves legendás balkáni előadó, a macedón-roma Esma is.

"Nem foglalkozom a többi indulóval, a hazai válogatóverseny, A Dal során sem tettem. A házigazda Svédországot képviselő Robin Stjernberg dalát meghallgattam, ő rendkívül ízléses popénekes, de nyilvánvaló, hogy Loreen tavalyi győzelme után idén nem svéd előadó nyer. Még a román kontratenor, Cezar dala is eljutott hozzám, hát nem tudom..." - mondta ByeAlex.

Megjegyezte: az eurovíziós szereplés egyrészt jó promóció dalszerzői tevékenységének, másrészt egy gesztus az országnak. "Igyekszem nem rágörcsölni a versenyre, attól sokkal jobban tartok, hogy életemben most először fogok repülőn utazni".

ByeAlex a hétvégén már átesett egy másik tűzkeresztségen, első nagyobb szabású koncertjén, ami a fővárosi Zöld Pardonban volt. Mint mondta, nem érdekli, hogy az egyik zenei portáltól hideget-meleget, lesújtó kritikát kapott fellépése után.

"Sok hazugság és rosszindulat volt abban a cikkben. Én elégedett voltam a koncerttel, abból a szempontból mindenképpen, hogy ez volt az első. A közönség nagy számban volt kíváncsi rám, jól érezték magukat, akárcsak mi a színpadon, a koncert után rengeteg aláírást kellett kiosztanom" - fejtette ki ByeAlex, akit az elmúlt hetekben az év hazai felfedezettje kategóriában Fonogram-díjra is jelöltek. (Korábban Bravo Otto- és VIVA Comet-díjra kapott jelölést.)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Ha tud, akkor indulhat a 4x100-as zongoraversenyen!
honeykiss
bye-bye Alex a kutyának sem kell a kedvesed
trampli
@honeykiss: ... beszéltél a kóbor ebekkel?!:-)
trampli
@honeykiss: Svédországban, minden állatfaj védett, ergo: sem közelről, sem távolról nem alkotnak pregnáns véleményt!:-)))
Ha és emennyiben a füledbe súgták, akkor tán' hiteles:-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.