Budapest - Gregor Bernadett (41) ügyvédhez fordult: megelégelte, hogy tavaly ellopott, de biztosított kocsijára hét évig a tartozása majdnem dupláját utalgassa a banknak. Az autó-hitelkárosultak arca, egyik szószólója lett a gyönyörű, kétgyermekes színésznő, aki édesapja, az operaénekes Gregor József (†66) tanácsát megfogadva mindig új autót vásárolt magának, még akkor is, ha ehhez hitelt kellett felvennie. – Drága apukám tanácsa volt az is, hogy egy autót három-négy éves koráig használjak csak, aztán vegyek újat. Már az ötödik járgánnyal tettem így, sohasem volt baj, mindig rendben kifizettem a hiteleket. Most azonban nagyon megjártam – mesélte a színésznő. – Négy és fél éve a hároméves Nissan Micrámat egymillió forintért számították be, emellé vettem fel kétmilliós bankkölcsönt. Szalonból vittem haza a vadonatúj, citrus metál színű Seat Ibizát.

Forrás: Blikk
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
@Horizont: Csak azért tenni kellene már a politikának is valamit ezek ellen a banki túlkapások ellen. Ezt máshol nem csinálhatnák meg. A bankok elmondták már nem egyszer, hogy ők betartják a magyar jogszabályokat.

Tehát, ha ilyen nagy kárt okoznak a magyar állampolgároknak a magyar parlament által hozott jogszabályok, akkor azt kutyakötelességük lenne megváltoztatni.

De, az országgyűlés valamilyen ok miatt nem lép.
. Nem képviseli az állampolgárai érdekét. Kit képviselnek akkor?
Ezen az állapoton változtatni kell!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
deviance
hehh.. a magyar autók átlagéletkora meg bőven 10 év fölött van.. de neki mindig autót kell vennie
ha ilyen felelőtlen volt, akkor fizessen csak
Január
@deviance: Tudod, amíg a bankok korrektek voltak a hitelnyújtásnál, a politika sem tett be a forintnak hetente, addig egy ésszerű hitelfelvételt simán le lehetett tudni, az vissza volt fizetve. Nekem is volt hitelem, és nem volt gond, az első törlesztő részlet és az utolsó között volt 1500 Ft különbség.

Aztán jött ez a mondvacsinált válság és a többi negatívum, amit 1000x megtárgyaltunk már a Propin és ez az adósrabszolgaság lett belőle.

Az, hogy valaki új autót vesz, sok-sok attitűd eredménye lehet.
Van, aki azért vesz újat, mert élete során - becsülettel ledolgozta a penzumát, amely olyan 45 év - mindig csak használt autóra tellett, ami aztán a legképtelenebb helyen és időpontban makacsolta meg magát, és nem ment tovább. Az élet nagy feladatait letudva úgy gondolta a hitelfelvevő, hogy - megérdemelhetne már egy kis biztosabb elindulást és biztos hazatérést. Nem is lett volna semmi baj, ha az ismert negatívumok nem jönnek össze, amit még sokat látott pénzügyi szakemberek sem gondoltak soha, nem, hogy egy laikus.
Aztán van, aki azért vett új autót 3 évenként, mert tehette, és a biztonsága, a kocsi megbízható működése megérte neki, hogy hitelt vegyen fel új autóra.
Ő is ráfizetett aztán, mert ilyen pofátlan dolog csak minden 60-70 évben fordul elő a történelemben, vagy még ritkábban. Pl az 1929-33-as gazdasági válság, melyben szintén benne volt az amerikai nagybankok keze.
deviance
@Január: valahogy akkor sem tudom elképzelni, hogy egy autót 3-4 év alatt olyan szinten leamortizáljon valaki, hogy az teljes egészében használhatatlan legyen... itt nem a hitelen van a hangsúly, hanem a pénzszóráson

az meg már csak olaj a tűzre hogy nem a saját pénzét szórta
gabrella
Abban igaza van,hogy egy nőnek aki nem ért az autóhoz érdemesebb venni 3-4 évente új autót mert a szerelők úgy vágják át őket,hogy oda fizeti és még állandó autóhiánnyal küzd meg idegeskedik.
Tapasztalat.
Nagyon bölcsen mondta az apukája.
Sííva
Nem olvastam a hozzászólásokat, de ezer más ember is van aki ugyan úgy fizet a házáért, kocsijáért és még sem lakhat benne. Tehát őt egyedül nem sajnálom. Ki fogja tudni fizetni, de sok más ember aki nem ismert, nincs lehetősége arra, hogy valaha is kifizesse az uzsora jellegű devizahitelt, mit fog tenni? Esetleg három gyerekkel, nagyszülőkkel hová megy? Nem róla kellett volna írni!
Sííva
@Horizont: Engem érdekel. Tudom, hihetetlen de nem olvasom a bulvár lapokat, a celebeket kifejezetten utálom és nem vagyok hajlandó nézni a bb, vv és hasonló szerintem népbutító műsorokat. Az érdekel, hogy a nemzetünk miként fog tudni kilábalni ebből a szennyből amibe a gengszterváltás és a váltópártok sodorták.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.