Galkó Balázs színművész egy közös képviselettel foglalkozó cégnél dolgozik, ahol a feladatai közé tartozik, hogy leveleket kézbesít. 

A 74 éves Galkó Balázs számtalan színházban játszott a pályafutása alatt. 1968-ban a Ki mit tud?-ban versmondóként robbnat be a köztudatba, de dolgozott a Nemzeti Színházban,  majd a Szolnoki Szigligeti Színházban szerepelt. Játszott Miskolcon, Kecskeméten, Sopronban  és több pesti teátrumban is. Azt mondja, hogy a 120 ezres nyugdíját kénytelen kiegészíteni.

Galkó Balázs egy közös képviselettel foglalkozó cégnél dolgozik, ahol a feladatai közé tartozik, hogy leveleket kézbesít – írta a 24.hu

Galkó Balázs egy szerencsétlen kerti baleset során több mint egy hete eltörte a karját. A színművész nemrég a Blikknek nyilatkozott:  "Egy sámlin ülve gyomláltam az albérletem kertjében, amikor éreztem, hogy a hokedli egyik oldala megrogy alattam és mielőtt bármit tehettem volna, elvesztettem az egyensúlyomat és a földre zuhantam, olyan szerencsétlenül estem, hogy a kezem nekicsapódott egy ágyásszéli betonnak és azonnal el is tört". 

Drámai helyzet, alacsony nyugdíj: a Nemzeti Színház egykori színésze levélhordásból él

Galkó Balázs  Fotó: Facebook/Galkó Balázs 

Jelenleg egy közös képviselettel foglalkozó cégnél dolgozik, ahol a feladatai közé tartozik, hogy leveleket kézbesít.  Szerencsére ezt a munkát továbbra is tudom végezni, felakasztom a vállamra a táskámat és bedobálom a leveleket a ládákba, közben pedig azzal szórakoztatom magamat, hogy verseket mondok.

A színész, annak ellenére, hogy dolgozik, továbbra is anyagi nehézségekkel küzd. Mivel a színházban nincs munka a nyári időszakban, az onnan származó bevétele teljesen kiesik, így a 120 ezres nyugdíjából, illetve a levélhordásból kapott fizetéséből kell megélnie, ami kevés hozzá, hogy két kisebb gyermekének és édesanyjuknak segítséget tudjon adni.

Nagyjából háromszor ennyi pénzre lenne szükségem ahhoz, hogy mindent biztosítani tudjak saját magam és a családom számára. Persze próbálom keresni a lehetőségeket, például nem rég felhívtam az egyik régi barátomat, hogy szeretnék fellépni a nyári időszakban Kapolcson, ám bizonyos okok miatt sajnos nem tudott segíteni

– mondta.

A színész azért egy örömhírrel is szolgált: Hazám-díjat kapok majd, ami hatalmas elismerés számomra. Úgy vélem, ennél kedvesebb, civilebb díj jelenleg nincsen Magyarországon, ennek sem politikához, sem pedig pénzhez nincsen köze – újságolta a színész.

Forrás: 24.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Nekem az ilyen cikkeknél az jut eszembe: ezek a médiacsótányok direkt akarják lejáratnia amikor egy sportoló vagy szinész-zenész kisnyugdíjáról cikkeznek.
A művészek nyugdíjazása sajátos, ráadásul az sem mindegy mennyi ideig volt alkalmazásban vagy vállalkozói státuszban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Géza
@Eladott Ország: A kérdést annak a kontextusában kell vizsgálni, hogy az amerikai bankár csicska Eu vezetők a magyarországi hazaárulókkal együtt, hogyan törnek egy nemzet szuverenitására!
Mikor ezt a bűnözői kört vizsgáljuk, mindig felmerül, hogy csak a gyilkos, embertelen liberális senkik ennyire aljasok!
jesz
Még sosem láttam ezt a művészt, de talán ápoltabb arc(haj,stb) nem ártana.
jancsipapa
@Géza: Egyébként teljesen biztos,hogy össze-vissza hazudozik . Már tavaly ennél több nyugdíjra emlékszem( ő nyilatkozta valahol ) , az év elején meg 150 000 ft-ot mondott ...
Géza
@jancsipapa: Megy a tb befizetést elcsalók sajnáltatása. Azért ennyi a nyugdíja (igazán nem tudjuk mennyi, mert hazudik is) mert ennyit tett be a közösbe. Most mi pótoljuk ki a pénzét, mert fiatalon elverte? Eldorbézolta, egy lakást nem vett, de sajnálni kell, mert művész. Hát nem sajnálom, az ilyen egy parazita!
izéke
@Géza: akkor te mi vagy more? Itt élősködsz a magyarok által befizetett közpénzből,még egy fűszálat nem raktál keresztbe egész életedben,csak elvárod,hogy eltartsanak amiért naponta fényesre nyalod orbán seggét :)))
Géza
@izéke: Nekem egy ilyen genetikai selejt hungarofób ne pofázzon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.