A nyár nem csak a lekvárok és befőttek, de a savanyúságok, és leginkább a kovászos uborka időszaka is. Ha kedvet kaptak a házi kovászoláshoz, kövessék tanácsainkat! ...

Forrás: HáziPatika.com
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Középnagyságú uborkák két végét levágjuk, kissé behasítjuk, üvegbe rakjuk, aminek előbb az aljába kaprot, csombort, fokhagymát helyeztünk, langyos sós vízzel felöntjük, tüllzacskóba pirított kenyeret helyezünk a tetejére majd meleg helyre tesszük. Három nap után a kenyeret kivesszük belőle és az üveget hűvös helyen tároljuk. A leve is felhasználható pl ételek savanyítására.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
varrólány
@Csizmás Kond: Mondjuk nálunk régen olyan bazi nagy üvegbe volt rakva.
Kisebb már eszembe sem jutott, milyen jó hogy vagy nekem! :-)
Szvetlana
@varrólány: lehet eltenni kovászos uborkát télire is, azt nem ismered?
varrólány
@Szvetlana: nem , inkább salátának esszük az uborkát.
Szvetlana
Pedig egyszerű a recept. Beviszed a spájzba, és decemberben hozod ki. Így eltetted télire:))
varrólány
@Szvetlana: Attól már lehet fosikálni is, szerintem.:-)
Szvetlana
@varrólány: :)))))))))))) hatásos megoldás lehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.