Leállt a szíve az 5 évesen 100 kilót nyomó kisfiúnak, akit moslékkal etettek, és az udvaron tartottak szörnyű körülmények között. A kisfiú tulajdonképpen az udvaron élt Drăgotești községben, édesanyja moslékkal és krumplival etette, mert nem volt lehetősége egészségesebb élelmiszereket vásárolni a gyereknek, írja a Manna. Túlsúlya miatt helyváltoztatásra képtelen volt, szállták a legyek, és szinte pucéran feküdt házuk udvarán, amikor az Adevărul napilap újságírói meglátogatták.

Forrás: BorsOnline
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szvetlana
Ezt nem lehet a szegénységgel magyarázni. Kollektív felelőtlenség-tudatlanság inkább.
Elnézést a kifejezésért, de úgy tartották, mint egy disznót. lepték a legyek az udvaron.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Macsi
@nemkati: szerintem inkább a figyelem felkeltése, a kifejezés jó értelmében. Mert lehet, hogy nem egy, nem két gyermek van hasonlóan rossz helyzetben, de a szomszédok nem figyelnek eléggé, hogy ezt meglássák. Ha az ilyen - amúgy valóban - sokkoló esetek napvilágra kerülnek, talán egy kicsit jobban figyelnek az emberek egymásra és időben tudomást szereznek ezekről a dolgokról a hatóságok. Ez olyan, mint amikor egy híres ember bejelenti, hogy valamilyen betegségben szenvedett, stb. A róla szóló cikkek megjelenése után ugrásszerűen megnő a szűrővizsgálatokra jelentkezők száma... Ez is hasonló
Szvetlana
@nemkati: Így van ahogy írod, normális körülmények között normális anyának mindennél fontosabb a gyereke. Mindenről le tud mondani a gyereke javára, csak az ő szempontját nézi, hogy neki jó legyen.
De nem tudom felfogni ésszel, hogy egy másféléves fényevő gyerek 5 kiló legyen, és az 5 éves meg 100-120 kiló.
De mindkét esetben felelősek az őket körülvevő ( orvos-védőnő-nagymama-szomszéd) mindenki. És főleg az apa. Ő sem vett észre semmit? ezért írtam, hogy ez felelőtlenség és sötét tudatlanság!
nemkati
@Macsi: Nekem ez azért még szörnyűbb, mert még nem volt a környezetemben ilyen. Ha lett volna, nehéz lett volna nem észrevenni. De talán azok között vannak olyanok akiknek szükségük lehet a figyelemfelhívásra, akik közvetlenül találkoznak ilyen tragédiákkal.
nemkati
@Szvetlana: Nem tudom, valamiféle érzéketlenség lehet ez más emberek iránt, de különösen döbbenetes ez amikor valaki a saját gyerekének képtelen segíteni, kitalálni, vagy legalább megpróbálni kitalálni, hogy mi lenne neki a legjobb.
Szvetlana
@nemkati: Most adtál egy ötletet, van egy pszichológus ismerősöm, megkérezem tőle, mitől nem alakul ki egy nőben az anyai felelősség?Most már tényleg érdekel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.