Ahány ház, annyi szokás. Ahány ház, annyi kutya. Ahány kutya, annyi gazdi. Ahány gazdi, annyi féle. Ahány ház, annyi szokás. Ahány ház, annyi kutya. Ahány kutya, annyi gazdi. Ahány gazdi, annyi féle. De mi alapján választ egy kutyatulajdonos ebet magának?

Forrás: ezoterikus.hu
Feltöltő: startrek
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Két macskám van. Az egyik a múltkor lepofozta a szomszéd s*ggdugasz kutyáját...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
A Tündik bündije
Két macskám van. Az egyik a múltkor lepofozta a szomszéd s*ggdugasz kutyáját...
lópicigáspár
@A Tündik bündije: Nekem hat kutyum van és ha betéved valami macskaféle, nagy eséllyel zsákban távozik. Mondjuk semmilyen más állatot nem tűrnek meg az udvaron, képesek levadászni a galambokat is...! :-)
ila51
@lópicigáspár: :)) akkor hozzad csak Őket ide az Astóriához , van belőlük több , mint elég !
Csodapók
Az én kutyám olyan, mint a gazdája:
nem normális, de szeretik...
lópicigáspár
@ila51: Szerintem azon a környéken nem csak a kutyáim, de a gazdájuk is megbolondulna! :-)
Szvetlana
Ha kinézetre olyan vagyok, mint a kutyám, akkor sürgősen plasztikai műtétre kell mennem.
Ha akkora lelkem van, mint őneki, akkor nincs baj:))
Csodapók
@Szvetlana:
Nagy mázli, hogy a kutyáink nem tudnak olvasni,
jól kibeszéljük őket, szegényeket.
soljanka
Nálunk a kutya választott engem. Volt 6 db 10 hetes vacak, nekem nagyon megtetszett az egyik,és nagyon gondolkodtam, hogy elvigyem-e.
Közben egy másik gombóc leoperálta a székről a táskámat, és húzni kezdte az ajtóhoz.
Nem gondolkodtam tovább, vittem a" tolvajt".
Csodálatos 12 évünk volt. Sokszor mondták milyen bájos.
tehát akkoriban én is az voltam :)
Szvetlana
@Csodapók: 21.57 nem tudnak olvasni, de biztos, hogy értik amit beszélgetünk. Vagy valahogy megérzik, nem tudom. Vagy a szokásainkból következtetnek, hogy mi fog történni.
Az ugatásából kihallom, hogy ismerős, vagy idegen áll a kapuban.
Jelzi előre, hogy érkezik a férjem. Könyörög, hogy játszak vele. Szóval aranyos, kár hogy nem mindíg van velünk
ila51
Kutyával nem lehet melléfogni :)) milyen jól elvagyunk
Épp tegnap néztem hanyadjára is ? -- Lesz ez még így sem -- na az is tetszett
Szvetlana
@soljanka: Van úgy, hogy a kutya választja meg a gazdáját. Egy ismerősöm nem tudott választani, mert olyan édesek voltak mind. Leült a földre, és azt mondta, amelyik idejön hozzám, az lesz az enyém. Akkor az egyik odagurult és belepisilt az ölébe!
Na, ha már megjelöltél, akkor téged viszlek:))
Meine Ehre heisst Treue
gyűlölöm az összes ebtulajdonost,
legyen az csóró, polgár, vagy vagyonos,
ki otthagyja kutyája szarát, a fost,
kötelet nekik, hosszút és szorost,
vagy legalább pincebörtönt, büdöst, és dohost.

gyűlölöm az összes ebtulajdonost,
mert azt hiszik övék az utca, rét, s a park,
nem törődnek csak játsszák az okost:
"nem bánt Fifi! Legalábbis nem akart!"
Baszódj meg kurva, s legalább szedd össze a szart.
Zsuga
Én nem hinném, hogy a kutyának feltétlenül olyannak kéne lennie, mint a gazdija. Volt már jónéhány kutyánk, de mindegyik különböző egyéniség. Különösen, mert idomítva egyik sem volt olyanra, ami egyébként felesleges. Lényeges dolgokra igyekeztünk csak nevelni őket, ami viszont nem sikerült mindegyiknél. Mivel a macskákat éppen úgy szeretjük, mint a kutyákat, így még a 2 évesen hozzánk kerülő, macskára rendszeresen uszított roti kant is le tudtuk szoktatni még az idegen macskák levadászásáról is. Olyannyira, hogy a barátjának választott macskánk vele, illetve rajta aludt. Egyébként pedig jelenleg is van egy dilis, nagy keverék kutyánk, akit nem lehetett nagyon sokáig leszoktatni arról, hogy mindent szétrágjon. Szétszedte a drótkerítést, rendszeresen leszedte az autó rendszámtábláját, lerágta az oldalsó indexlámpáját, mindent, amihez az udvaron hozzáfért és szétrágható A kennelbe már csak lakattal lehet bezárni, mert az egyszerűbb megoldással könnyedén elbánik. A házban tartott mini bolognese természetesen megint csak teljesen más külsőre és természetre is egyaránt. A jelenlegi keverékünket ki sem lehet vonszolni az utcára, de volt olyan pointerünk, aki ha tehette, azonnal lelépett egy falusi körút erejéig.Őt a vadászni járó gazdája unta meg, mert a vadászaton is rendszeresen eltűnt. Persze mi általában nem egy bizonyos természettel megáldott kutyát vittünk haza, hanem amelyik éppen valami okból hozzánk keveredett. A harmadik kutyánk két hónapja van nálunk, mert a gazdijának feleslegessé vált, így hoztam haza a főútvonal melletti buszmegállóból, amiért viszont végtelenül hálás.
Szvetlana
@Meine Ehre heisst Treue: Most nagyon meglepődtem, máskor mindíg olyan higgadt vagy:))
Abban tökéletesen igazad van, hogy direkte az utcán végeztetik el sokan a kutya szükségletét, és nem szedik föl.Volt szerencsénk élvezni hazáig a kutyaszaros cipő szagát, s még az autót is ki kellett takarítani ez miatt. Az is dühített amikor a homokozóban volt kutyapiszok, az unoka meg lapátolta bele a kis szitába...
Persze a játszótéren volt eldobálva koton és cigarettacsikk is bőven, sörösdoboz is...
Meine Ehre heisst Treue
@Szvetlana: Akkor is nyugodt voltam, amikor ezt a kis szösszenetet beírtam...
Soha nem a kutyával van a gond, hanem a nemtörődöm, semmirekellő, sokszor a kutyát istenként tisztelő emberrel.
A kutyát a gyermekhez hasonlóan szeretni és törődni kell vele. Sokan ezt nem csinálják jól. A helyzeten tovább ront, hogy jóval több kutya van mint amennyire szükség lenne.
Szvetlana
@Meine Ehre heisst Treue: Én mindíg sajnáltam azokat a hatalmas, nagytestű kutyákat, akiket egy kétszobás panelben tartanak (fogva).Egésznap egyedül van, mozgásra nincs lehetőségük.Aztán este vagy elviszik sétálni vagy nem.
Az is zavaró, amikor az öleb állandó ugatása áthallatszik a falon, később vegyül a nótamuzsikával:))
Nekem úgy van egy beagle 2 éves kutyám, hogy nem az enyém, csak gyakran van nálam, de én családi házban lakom. Sokat kell vele játszani, ezt ő jelzi is, mert hozza a rongybabáját, hogy dobáljam neki...
Meine Ehre heisst Treue
@Szvetlana: Társasházban meg kellene tiltani a kutyatartást, hiszen nem egy ilyen típusú ingatlanba való a kutya. A betartatása rendkívül egyszerű lenne, hiszen az állatnak mozgásra van szükség és még ugatni is szokott...
Durva bírsággal vagy az állat elkobzásával (ha nem hajlandó elköltözni, eladni, elajándékozni) mindenkit rá lehetne bírni, hogy betartsa a tiltó szabályt. Társasházak esetében azonnal megoldódna a kutyás-nem kutyás állóháború.
Családi házak esetében egy kistestű állat (ennek pontos paramétereit a szabály rögzítené). Mielőtt valamelyik pampogna: ahova be akarnak törni, oda be is mennek, az emberi intelligenciát nem lehet kutyával ellensúlyozni. Tudom vannak egyedi esetek ennek cáfolatára...
A biztonság fenntartására a tisztességes rendőrséget és polgárőrséget szorgalmazom.
Akinek pedig hobbiból kell, annak elég egy palotapincsi is, még családi ház esetében is.
Szvetlana
@Meine Ehre heisst Treue: Az állattartást lehetne elvileg szabályozni, de tiltó szabályokat alkalmazni szerintem túlkapás. A kutyán kívül vannak még más állatok is, példul az óriás kobra sem nem ugat, sem nem szarik, viszont megfojtott 2 gyereket! Idegesítő lehet a rikácsoló papagáj is, és förtelmesen büdös a macskahugyos pincelejárat és a lépcsőház is!
Azért, hogy valakinek kutyája van, még nem lehet elköltözésra felszólítani!!!
Te komolyan gondolod a rendőrség és polgárőrség rendfenntartó "szolgáltatását"?
ÚÚÚÚÚtálom a palotapincsit, meg minden karonülő p.n@nyalogató kutyapótlékot.:))
Meine Ehre heisst Treue
@Szvetlana: Ebrendeletek léteznek most is helyi szinte, azt nem tudom, hogy központi szabályozás van-e. Társasházba nem való, nálam ez nem képezi vita tárgyát.
Ami az egzotikus állatokat illeti, arra van külön szabályozás, ezeket nem lehet(ne) ész nélkül tartani.
Tudom, vannak egyedi esetek, mint pl. az általad említett macska hugyos dolog, ezt helyi szinten meg kell oldani és meg is lehet.

"Azért, hogy valakinek kutyája van, még nem lehet elköltözésra felszólítani!!!"
Ez csak egy lehetőség lenne, nem kötelező érvényű. Adott esetben fel kellene ajánlani.

Írtam, hogy tisztességes. Normális létszámú és jogkörrel már lenne eredmény.

Tudom, hogy sokan nem szeretik az ilyen fajtájú kutyákat, de ez nem zavarna adott esetben. Vagy azt tart vagy nem lesz kutyája. Tartson tengeri malacot pl.
Szvetlana
@Meine Ehre heisst Treue: na akkor ezt most kitárgyaltuk:)) Ami engem illet, maradok a beagle kutyámnál, úgyis olyan ártatlan szemekkel és esendően tud rámnézni, hogy mindíg levesz a lábamról. Ja és ki nem állhatom a nők mellén üldögélő masnis fifikéket sem, a gazdájukkal együtt. Nagyobb felhajtást csinálnak a fifike körül, mintha az unokájuk lenne.
Apropó! nem nyilatkoztál, neked milyen állatod van?
Meine Ehre heisst Treue
@Szvetlana: Sajnos nekem külön, személyre szabott állatkertem van, csordultig tele 2 LÁBÚ ÁLLATOKKAL.
Szvetlana
@Meine Ehre heisst Treue: Mármint tyúkokat tartasz? Búbosat és kopasznyakút?:))
Meine Ehre heisst Treue
@Szvetlana: Beszélő állatokról van szó, de nem cirkuszi látványosságok.
Szvetlana
@Meine Ehre heisst Treue: Már többször elolvastam a 11.20 írt versedet a kutyatartókról.Sajnálattal közlöm veled,( mert nem tudom elhallgatni a véleményemet,) hogy ronda vers. Az utolsó sorát most már visszataszítónak tartom.
Ez van.:((
18.27-re ???
JAJMÁR
Nekem 2 pulim van, egy fekete és egy fehér :) Jin és Jang. Csavargott a fekete és befogadtam, a fehéret meg párnak vettem neki. szerintem nekem a puli való. Nagy helyük van, futkároznak egész nap, és ugatnak, mert ez a dolguk.
Azokat az embereket büntetném, akik eldobják a kutyájukat. Elviszik valahova messze, és egyszerűen kirakják az autóból. A chip szerintem nagyon jó ötlet.

A tavasszal egyszer kora reggel jöttem haza, harmatos volt még a fű. Egyszer csak az útra elém állt egy hatalmas állat. Hiába dudáltam, nem ment el, csak állt, mintha odaragadt volna, meg kellett állnom, mert szembe forgalom is volt. Egy farkasölő kutya volt, izmos, gyönyörű, de csupa csatak volt a szőre, látszott, hogy egész éjjel kint volt, Belenézett a szemembe, de abban annyi szomorúság volt, szinte könyörgött. Nem vihettem haza ezt is, van 2 kutyám, és nagy ívben kikerültem és ott hagytam, de az meg csak ott állt és nézett.
Hazamentem, de 1 órán belül mégis visszamentem, mert nem tudtam elfelejteni a szemeit, és kerestem, de már nem találtam meg. Szóltam a polgárőröknek is, hogy láttam, de az is lehet, hogy valaki elvitte. Sokszor eszembe jut, hogy mi lehet vele?Remélem a gazdájának is, aki eldobta, hogy tud nyugodtan aludni?
Vannak emberek, akik nincsenek tisztában azzal, hogy a kis kutya megnő, és hely kell neki? Vagy egyszerűen tárgynak tekintik, amit ha megunnak el lehet dobni :(
Meine Ehre heisst Treue
@Szvetlana: Ha nem egyezik a véleményünk, az önmagában nem baj, így kerek a világ.
Szvetlana
@Meine Ehre heisst Treue: Így van, de azért volt amiben egyezett ugye?:))
Szvetlana
@Meine Ehre heisst Treue: Azt hiszem, te nem találtad meg a kutyában a társat. Azt a kis lényt, aki egyetlen társa egy botorkáló öregnek, vagy pajtása egy gyereknek. De említhetném a vakvezető kutyát, vagy a Mancsot, aki életet ment, vagy az olyan okos, kiképzett kutyát, aki drogot keres, vagy éppen segít a rendőröknek. mindegyik más, de egy mégis közös bennük, az, hogy a társunk.
Meine Ehre heisst Treue
@Szvetlana: Álljunk meg egy ásónyomra! A segítő kutya egy teljesen más történet. Rájuk hatalmas szükség van, még a munkahelyemen is külön rendelkezik róluk a szabályzat.

Egyébként szeretem a kutyát (mint általában az állatokat és a növényeket), sokkal jobban mint az embereket, de bennük sem bízom meg.
Szvetlana
@Meine Ehre heisst Treue: A kajádat odaadnád az őrző kutyának?
Szvetlana
@Meine Ehre heisst Treue: Az állatok úgyis megérzik, hogy melyik embertől várhatnak élelmet, vagy törődést. A Füles azonnal szótfogad a férjemnek, a kis büdös megérzi, hogy ki az úr a házban:))
Nekem is szótfogad, de ahogyan rámnéz és csóválja a farkát, tudom, hogy játszani akar.
No és persze várja a jutifalit. ( kutyakeksz)
Meine Ehre heisst Treue
@Szvetlana: Megható.
Jutifali, nem hallottam még. DDD
Szvetlana
@Meine Ehre heisst Treue: A gyerekek szótárából idéztem :))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.