Az élet a Marson kezdődhetett, és onnan érkezett a Földre - hangzott el egy tudományos konferencián. A kutatók szerint a vörös bolygón háromezer millió évvel ezelőtt a Földnél kedvezőbbek lehettek az élet feltételei.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Lehet... a Marson óriási, kiszáradt folyóvölgyek vannak, tehát valamikor nagy mennyiségű víz lehetett rajta. Ez nem biztos, hogy mind eltűnt, egy része a légkörbe, másik része a felszín alá távozhatott.
A másik, hogy vannak a Marson kiterjedt térségek, valószínűleg egykori óceánaljazok, 8mint például a Hellas régió) ahol a légnyomás jelentősen meghaladja a bolygó más területein mérhető értékeket, és - a vastagabb légrétegek melegítő hatásának köszönhetően - itt a hőmérséklet is magasabb.
Az is érdekes, hogy a 20. század első felében, amikor még csak távcsövekkel vizsgálták a bolygószomszédunkat, egymástól függetlenül több csillagász is azt állította, hogy a sarkvidéki jégsapka környékén (merthogy van neki, jórészt szárazjégből áll), néhány hét alatt kiteljesedő, majd összehúzódó, zöld foltokat láttak, valahogy úgy, mint egy algamező, vagy zuzmók (vagy ahhoz hasonló növények) ami a víz és a hőmérséklet hatására hol kizöldell, hol elszárad.
Az pedig minden további nélkül megtörténhetett, hogy egy becsapódó meteor darabokat szakított ki a bolygó felszínéből, amelyen életben maradtak különféle baktériumok és egysejtűek, és a törmelék évezredekkel vagy évmilliókkal később a Földre hullott meteor formájában, így hozva el az életet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kiskutyauto
Ez a teória ősrégi. Ha jól tévedek, most azt jelentettég be, hogy ez a teória immár majdnem bizonyos. Ergo olyan szintre lépett, mint pl az evolúció elmélet vagy a Higgs-bozon. Vannak vitás ködös pontok, de gyakorlatilag elfogadható, s egy kis lépésre vagyunk a bizonyítástól. Eddig a marsi-eredet egy elmélet volt a sok közül (bár nagyon komolytalan eddig sem volt, hisz különben a NASA nem folytatna évtizedek óta dollármilliárdokat emésztő projekteket ezirányba ugyebár), mostanra pedig lett Az Elmélet; ami korszakalkotó, azt hiszem... A Drake-formula óta tán nem lépett az eredetkutatás ekkorát...
miazavalami
@qxy: Ajjaj! Lehet hogy a marsot az őseink tették tönkre évmilliókkal ezelőtt?
kamazuka
Lehetett egy nagyobb háború,és a vesztesek a földre menekűltek,a győztesek kijutottak az aszteroida övezeten túlra.A védikus irodalom említést tesz,sugár fegyverekről.Az egyiptomi Hieroglifák istenekről,a görög eposzok is istenekről félistenekről,Az asszir történelem repülő emberekről szólnak.Az indiánok tűzkígyót emlegetnek és mennydörgés madárról regélnek.Túl sok az egyezés.Épp csak a kormányok sötétítenek.Hasztalan.Már tudjuk,hogy megtalálták az életet a marson,Több oxigén van ott mint állítják.Különben nem akarnának emberes küldetést indítani.
Én egyébként a B612-es kis bolygóról jöttem,mint a Kis herceg!
A Tündik bündije
@kamazuka: Ez is nagyon elgondolkodtató teória. Nemere a "Rejtélyes elődökben", Herbert Brennan pedig a "Mars - a földön kívüli élet bizonyítéka" című könyvben szépen kitárgyalja ezt.
kamazuka
@A Tündik bündije: Ez elsőt olvastam,a Biblia után az a második szent könyvem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.