Kimaradt a Himnusz közös elénekléséből Mága Zoltán jótékonysági koncertjén Király Linda, aki korábban arról híresült el, hogy belebakizott a Himnuszba – közölte a Bors.

Király Linda került a középpontba Mága Zoltán jótékonysági koncertjén, ahol a Fülöp-szigeteki árváknak gyűjtöttek és a fellépők közösen énekelték el a Himnuszt – írta a Bors.

Az énekesnő ugyanis kimaradt a közös produkcióból, a Bors szerint a közönség soraiban pedig többen azt találgatták, miért nem vett részt az éneklésben.

"Nem is tudtam a Himnuszról, amikor elkezdték játszani, én éppen az öltözőmben ültem" – mondta a lap szerint Király Linda, majd hozzátette, a rossz emlékek ellenére sem merült fel benne, hogy kibújjon a feladat alól.

"Egy másik fellépésről siettem oda, így nem is tudtam, hogy mi a műsor menete, engem egy dal eléneklésére szerződtettek, amit teljesítettem is" – magyarázta a félreértést.

A Bors megkereste Linda édesapját és egyben menedzserét is, Király Tamást, aki azt mondta, lánya bármikor elénekli a Himnuszt, ezért kár a tíz évvel ezelőtti hibáját felemlegetni. Az énekesnő akkor belebakizott a Himnusz előadásába egy rendezvényen.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@sbl: Nem vagyok a "tifajtátok " közül való, de ennek ellenére a Himnusz nemtudása nálam is bűn a javából.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
martinpalermo
Hurrá--egyszer,és ott kellett volna elénekelni--betliztél,nincs duma apuka!
Nyuszicsibe
"belebakizott"... én a nem tudást inkább nem nevezném bakinak, még ha Ámérikából is jött hozzánk...
coyote3
Igaza van Nyuszicsibének, hisz az nem baki volt, mégcsak nem is belesülés. Egyszerűen nem tudta a himnusz szövegét a hülye picha...
sbl
Egyáltalán miért kell - amerikai mintára - egy előéneklőnek a Nemzeti Himnuszunkat előénekelni8?
Mi magyarok - mint ahogy minden normális nemzethez tartozók ezt zsigerből eleve tudja.
Az USA esete az más.
Az egy olyan ország, ahová mindenki ment valahonnan. Ott az elfogadott Himnuszukat nem biztos, hogy mindenki tudja.
Király Linda is úgy jött ide, amerikai, magyar felmenőkkel. Ezért lehetett nála a zavar.
Ő kint született, ott nevelkedett.
A gond az volt, hogy ha már ilyenre vállalkozott, akkor illett volna alaposan felkészülni a feladat végrehajtására.

Minden esetre ha már előénekli valaki, akkor ebben a szerepkörben sokkal szívesebben látom és hallgatom, éneklem Vele együtt, a gyönyörű és világhírű szoprán énekesnőnket Rost Andreát!
Josla
@martinpalermo: @Nyuszicsibe: Oltári nagy bunkók vagytok!!! Hibázott, amiért sok ezer, hozzátok hasonló sikerére, életnívójára irigy kis senki, kiélhette rajta alantas és silány bosszúvágyát. Az ilyen lelki nyomoroncok miatt tartanak minket, magyarokat barbár semmiri sem jó népnek.
Ha nem tudnátok a Himnuszt végik kell énekelni, játszani... Abbahagyni olyan, mint a zászló a földön! Ha a zászlóvivő elesik, akkor a legközelebbi bajtársa átveszi és továbbviszi!
Király Linda hibájánál sem hőbörögni, meg fütyörészni, pfujolni kellett volna, hanem TOVÁBBÉNEKELNI!!!

SEGGFEJEK!
Nyuszicsibe
@Josla: a haverodat seggfejezd, ha megengedi, okés ???!!! ha a boci-boci tarkába belesül, az egy dolog, de egy nemzeti himnuszba... szerintem több, mint égő. Ha nem tudta, legalább készült volna fel rá. Nem a fújolokat minősíti, ha egy HIMNUSZT nem tud elénekelni, én úgy gondolom.
martinpalermo
Remélem-a férje, vagy testvére vagy,nevezettnek,mert pontosan olyan húgyagyú vagy.:((Mocskot fröcskölődő szádon keresztül, rosszul hangzik,a hazafiasságról szóló ,mondanivalód LOOser.
Josla
@Nyuszicsibe: Seggfejeket seggfejezek te seggfej!
Josla
@martinpalermo: Ha megnézed milyen témákhoz, milyen hozzászólásokat írtam az eddigi (kitiltott) nickeimen, (josla. sujkos, juskos, sukjos) eldöntheted, hogy rokonuk vagyok-e vagy sem.
martinpalermo
@Josla: Nem szükséges nekem,olvasni téged,elég volt egyszer megszólítanod.A kitiltásaid--bizonyára azért,történhettek,mert olyan,tárgyszerűek,és intelligensek voltak, kommentjeid,én erre nem lennék nagyon büszke. Véleményemmel nem neked címeztem,mondanivalómat,és ezért nem zavar az sem mit írsz nekem.Nem tom érted e??
Josla
@martinpalermo: Igazad van. A kitiltásaimat kiváltó hozzászólásaim mindig tárgyszerűek voltak. Ha ok volt rá, akkor intelligensek is. Ha ok volt rá... Nem'tom, érted-e?

A Himnusz alatt pfujolók, fütyörészők, és az ilyeneket el nem ítélők pedig igenis SEGGFEJEK! Ez aki fejezés rájuk vonatkoztatva kifejezetten intelligens.
Josla
Ezzel a valamelyik Pride-on próbálkozz! :-)))
silber13
Mellesleg nagyon sokan bakiznak a Himnusz éneklésekor " hozz reá-t " énekelnek" hozz rá "helyett.
sbl
@Josla: Hidd el Király Linda esetében senki nem irigyli azok közül akik bírálta-bírálja a bakiját.
Itt arról van-volt szó, hogy a Himnusz a Szózat és Székely Himnusz a magyarságnál teljesen más kategória, mint bármilyen más dal, zenemű.
Ennek megfelelően kell énekelni.
Ami az összes versszak végigéneklését illeti, minden ország himnuszának esetében igaz, hogy csak az első versszakot szokták eljátszani, elénekelni rendezvényeken - az időigényesség és az időbeli behatároltság miatt.
Josla
@sbl: Ezzel semmi újat nem mondtál. Előbb tanujj asztán tanícss!!!

Olvasva a komentjeidet, azt gondolom, hogy egy korához képest olvasott, viszonylag átfogó ismeretekkel bíró, de tudálékos, demagógiára hajlamos, húsz éven aluli értelmes gyerek vagy. Ha leszoksz a kéretlen kioktatásokról, még akármi is lehet belőled!

Ezt a szakvéleményt ingyen, de nem térítésmentesen adtam.
sbl
@Josla: Azt hogy ezt a befirkantásodat "szakvéleménynek" említetted, eszembe jut az, hogy a nagyképűség egyik biztos ismérve az, amikor a csiga bedől a kanyarban...
Téged legfeljebb a Montessori iskolában képesek valamire megtanítani - borítékolhatóan mérsékelt sikerrel...
silber13
@Nyuszicsibe: Nem védem én a csajt, mert nem csipem, de bizony van olyan dolog - és itt most az általam is ismert zene műfajra gondolok, hogy egy villanás alatt kiesik az ember fejéből egy részlet, pár ütem. És nem ugrik be, csak néhány másodperc kinos szünet után. Lefagy az illető. Láttam én már világhirű előadókat is lefagyni, mint pl. anno Fischer Anniet. És egy percig üt a hangszer előtt a néma csendben, majd ismét beindult.
sbl
@silber13: Amit leírtál, abban is van igazság.
Nyuszicsibe
@silber13: azért a két "lefagyás" között zongorázni lehetne a különbséget...
silber13
@Nyuszicsibe: Ugyan, mi lehet a különbség? Mindkét delikvens felkészült, tudja az előadandót, de valami leblokkolja az agyát, pár másodpercre. Drukk? izgalom? Nem hiszem, annál rutinosabbak. Én is átéltem ilyesmit, szerencsére nem hallgatóság előtt. Rohadt érzés és az a szörnyű, hogy nem tudsz pár pillanatig tovább lépni.
Nyuszicsibe
@silber13: persze, bárki belesülhet, én is léptem fel közönség előtt nem is egyszer, és bennem is volt lámpaláz rendesen, de ez nem mentesít, ha béna vagyok. Ráadásul K.Linda kiállt baseball-sapkában himnuszt énekelni, amiből 8, igen NYOLC egész sort kellett volna produkálnia... és természetesen a közönség volt a bunkó, aki nem segítette őt ki...
silber13
@Nyuszicsibe:A küzünséggel nem foglalkozom- Hosszú idő alatt megtanultam, hogy hogyan tudom kizárni a közönséget. Tudom, hogy léteznek, de amikor nekikezdek a produkciónak, számomra eltűnnek, küddé válnak. Nincs senki, csak a mű, meg én. Ismétlem, nem védem a leányzót, a kedvencektől még nem is fényévnyire, hanem egyenest n számú parszekre van .
valakiaki
Kit zavar ha nem tudja a depressziós himnuszunkat?
sbl
@valakiaki: Azokat akik a magunkfajták közül valók!
A magatokfajtákat biztos nem, de azért hidd el mink vagyunk többen!
Hallgasd helyette Smetanatól a "Moldva" ciklust. Az biztosan tetszeni fog...
csa-csa
@coyote3: Te vagy egy hülye egy "hülye picha.." és mind, akik nem tudtok már végre leszakadni a témáról! Mikor lesztek képesek túllépni ezen az istenverte 10 évvel ezelőtti történeten!! Fogjátok már fel végre hogy a Linda és a tesói Amerikában születtek és nevelkedtek. Ha valamit tudniuk kell az az amcsi himnusz, a miénket max. szívességből elénekli oszt jónapot! Mért kéne tudniuk betéve! Csak mert ideköltöztek? Na és!! Tuti bánják már hogy egy ilyen idióta car országba jöttek!
coyote3
@csa-csa: Édesem!!! Tudod ha magyarnak vallom magam-és mint tudjuk Linduska többször is kinyilvánította, hogy az-akkor kötelező tudni a himnuszt. Egyrészt mert a suliban tanítják, másrészt mert bárhogy is nézem magyar vagyok és ez hozzátartozik a magyarságtudathoz. De van itt egy másik anyagi természetű dolog is. Védenced nem kevés lóvét kapott a kosárlabda szövetségtől, hogy eldanássza a magyar himnuszt. És mint "előadóművész" kritikán alul teljesített...
valakiaki
@sbl: a magadfajta azt akarja hogy legyen mindenki olyan mint a magadfajta, az énfajtám meg elfogadja ha nem mindenki olyan. Birka mentalitásod van fideszes birka, vonuljál a nyájban és bégessél.
Nyuszicsibe
@csa-csa: ha ekkora "ámérikái" pláne nem kéne égetnie magát, legalább egyszer elpróbálta volna otthon, tükör előtt, szívességből... vagy ennyire se tiszteli meg ahogy te írod "car oszág" polgárait, hogy a himnuszuk 8 sorát tisztességesen előadja ?? mellesleg ennek a "car ország" celebjeinek az igen kiváltságos életét éli itt, úgyhogy ha nem tetszik, vissza lehet vándorolni családostul "Ámérikába"...
sbl
@Nyuszicsibe: Ez miféle torz rögeszme amit beírtál?
Ha odafigyelnél a beírásaimra mág régen rájöhettél volna - de már ezt is sokszor beírtam a magatokfajta kissé nehéz felfogásúaknak - hogy nekem a Fidesz túl liberális.

A jó döntéseiket ennek ellenére helyeslem, a rosszakat meg elutasítom.
Én a nemzeti radikalizmus híve vagyok.

Vonulni különben a magatokfajták is szoktak vonulni pl. a Duna parti szénacélból készült Gucci kollekcióhoz, tavaszelőn, meg esetleg a Budapest Pride néven illetett ferdék számára rendezett tömeghisztérián.
csa-csa
@coyote3: Édesem!! a lényeg, el kéne már felejteni ezt a témát és ennyi.
csa-csa
@Nyuszicsibe: .."ha nem tetszik, vissza lehet vándorolni családostul "Ámérikába"... "

Remélem lesz annyi eszük hogy tényleg csomagolnak és vissza se néznek erre a szemétdombra!
egyébként meg annak idején ha bakizott is ÉS AKKOR MI VAN!
Amúgy meg hallottad már a Tolcsvayék megzenésített Nemzeti dalát? Bár az lenne a hivatalos himnuszunk.
Desischado
@sbl: Most az egyszer igazad van, pláne, ami a csodálatos Rost Andreát illeti! Tőle én is boldogan meghallgatok bármit, nemcsak a himnuszt!
Desischado
@Nyuszicsibe: @martinpalermo: Teljesen igazatok van, de könyörgöm, legyen már eszetek! Joslával leállni vitatkozni?! Nekem is azt írta, hogy "kisköcsög" vagyok, ez gondolom, mindent elmond! Talán a száját kéne kimosni, bár az is kevés volna. Ne álljatok le vele vitatkozni,mert nem méltó rá, hogy szóbaálljatok vele!
Desischado
@Josla: Véletlen rossz gombot nyomtam, egyáltalán nem tetszik, amit mondtál!!!
Desischado
@Nyuszicsibe: Már nem kell külön kommentet írnom, mert pont ugyanezt akartam írni! Magyar származású a csaj, és véleményem szerint illene tudni a himnuszt, de egyébként is, 8 sort azért nem lehet gond megtanulni, pláne, hogy jól meg is fizették érte. Az ország iránti tiszteletről nem beszélve. Az meg szentül igaz, hogy itt a celebek jómódú életét éli, nyilván nagyon király itt neki, ha nem megy Amerikába! Arról nem is beszélve, hogy én már régen gondolok arra, hogy azért "villog" itthon "énekesnőként", mert kint nem sikerült karriert csinálnia! Külömben eszébe sem jutott volna hazajönni!
sbl
@Desischado: Abban a szerencsében volt részem, hogy annak idején az édesapjával, meg a nagybátyaival egy iskolában jártunk. A nagymamája, meg az én anyai nagyanyám keresztlánya volt.
Az édesapja, nálam tíz évvel idősebb volt, sajnos már nincs köztünk.
Jó technikus volt Csepelen dolgozott a Fémművekben és ott is lakott.
Annak idején emlékszem amikor a karján hozta az Andreát a nagyszülőkhöz, látogatóba és mi is ott voltunk névnapokon és egyéb rendezvényeken.
A nagymamája Rózsika néni amikor már serdült mindig újságolta, hogy a zeneiskolákban milyen szép eredményeket ért el.
Akkor mi ezt afféle - jogos - nagymamai büszkeségnek vettük.
Azután amikor mint opera-énekesnő kezdett csillogni, kezdtük igencsak értékelni.

És a pályája szédületesen emelkedett.

A nagyszülei nem régiben hunytak el pár évvel egymás után, Kőbányán a Szent László templomban vannak eltemetve.
Szép kort értek meg, mindketten 90 éven felül,
silber13
@sbl: Nem vagyok a "tifajtátok " közül való, de ennek ellenére a Himnusz nemtudása nálam is bűn a javából.
Josla
@Desischado: Megnyugodtam. Most már egészen biztos, hogy igazam van!
varrólány
@silber13: A teljes Himnuszt el tudnád mondani?
silber13
@varrólány: El tudnád mondani a teljes Jónás könyvét? Bizonnyal nem, hát igy vagyok a Himnusszal is. Ez nem egy oratórikus mű,, elég egy versszak. Kölcxsey bizonyára nem gondolt Erkel szándékára!
coyote3
@csa-csa: Ha megengeded én csak reagálok egy cikkre. És bármennyiszer is hozzák fel, annyiszor reagálok. Ha ez nem nagy gond Neked...
silber13
@sbl: mov.28. 16:21-re : A "magatokfajtáinak" is illene tudnia, hogy Smetanának Moldva ciklusa nem létezik, hülyeség! Van viszont a "Hazám" szimfonikus költemény, melynek egyik része a " Vltava", Moldva!
csa-csa
@coyote3: nem nagy gond, csak nem értem miért baclatjátok "csakazértis" módon minden alkalmat megragadva a Lindát ezért a tényleg régi bakijáért. Ez már nem újból és újbóli reagálás, hanem tipikus magyar kárörvendés és rosszindulat. Igen! akkor elrontotta azt a curva himnuszt NA ÉS???!!
Desischado
@sbl: Nem értem, te a Király Linda rokonságáról beszélsz? Mert Király Andrea nevű operaénekesnőt nem ismerek. Andrea néven, a mi valóban értékes kincsünket, Rost Andreát ismerem, aki valóban egy csodálatos énekesnő!
Desischado
@sbl: Bocsika, hülye vagyok, megnéztem a komidat, és kapcsoltam hogy a művésznő rokonságáról beszélsz! Irígyellek érte! Megint van egy dolog, amiben egyetértünk, mégpedig abban, hogy Rost Andrea egy varázslatos hangú énekesnő!
sbl
@Desischado: Nemcsak a hangja varázslatos, hanem a megjelenése is! Nagyon szép és egyáltalán nem olyan debella mint általában sok opera-énekesnő. vn egy sajátságos kisugárzása.

Hangsúlyozom én őt személyesen nem ismerem, hanem a nagybátyaival meg az apukájával és a családjukkal voltunk annak idejhén igen jó kapcsolatban.

Majd az üzenetekben írni fogok - ha érdekel egyet és mást.
Az amyai nagypapája a Feri bácsi volt egy fantasztikus munkabírású ember.
Ő volt az, aki a hadifogságban is feltalálta magát. Esztergályos és marós volt.
Az összes nacsalnyiknak maszekolt és amikor hazakerült akkor nem volt egyáltalán lefogyva és leépülve. Valahol az Uralban volt egy város és ott egy nagy hadiüzemben dolgozott a szakmájában.
A háború előtt a Weiss Manfréd gyárban dolgozott Csepelen, amikor hazakerült akkor is oda ment vissza.
Csak akkor más Rákosi Mátyás Műveknek hívták...
Majd leírom ezeket.

Üdv!@csa-csa: ... curva himnuszt NA ÉS???!! ... Gyurcsányista vagy, vagy Horn (Pufi Gyuszi) követő? Te az anyukádat is így illeted?
Mert a Himnusz a Nemzet jelképei közül az egyik!
Hazánkra meg általában a jobb érzésűek a Szülőföld, vagy az Anyaország, Anyaföld szavakat szokták használni.
Ezt a beírásodat ugyanúgy nem lehet minősíteni, mint a tülökorrú pol bohóc "öszödi" nyomdafestéket nem tűrő halandzsázást sem.
Desischado
@sbl: Nem mindenben értünk egyet, de ebben maximálisan, ami a művésznőt illeti! És igen, valóban nagyon szép hölgy, de nyilván megérted, hogy nőnemű lévén, engem elsősorban nem ez nyűgöz le, de megértem a férfiakat, akiknek tetszik! És abban is egyetértünk, hogy a hazánkat meg kell becsülnünk, és szép nevekkel illetnünk! És igen, köszönettel veszem, ha még írsz ilyen infókat!
sbl
@Desischado: Most nagy munkában vagyok (Ez is érdekelni fog, ha publikus lesz a megbízó által.)
Ahogy egy kevés levegőt kapok, akkor feltétlenül írni fogok.
coyote3
@csa-csa: "elrontotta azt a curva himnuszt NA ÉS???!!"
Nos édesem , a himnuszt jellemezted megdöbbentő módon. Ez nagyjából mindent el is mond a hozzászólásodról...Ezzel szemben nincsenek érveim :))))))
csa-csa
@coyote3: ne is legyen. képtelek vagytok elvakultság nélkül nézni a kérdést. Lényeg, hogy a Király Linda rosszul énekelte és jusztis újra van min csámcsogni mi? Magyar módra mi következik? A családja?
coyote3
@csa-csa: Te képtelen vagy megérteni a mondataim értelmét? :) Belelovalltad magad valamibe és képtelen vagy elengedni, fogod , mint Floki a lábtörlőt. észrevetted, hogy már itt csak Te csámcsogsz a hülyeségeden?:))))
csa-csa
@coyote3: akkor mit átkozzátok (nem pont Rólad beszélek) azt a szerencsétlent ahányszor feldobja valami firkász a témát?
lezár. üdv.
coyote3
@csa-csa: Lezárhatod, de attól még Linduskád belesült országának himnuszába. És most zártam le :))))))))))))))))))))))))))))
csa-csa
@coyote3: még egy utolsó mondatot engedj meg. igazad van tényleg belesült!
DE még mindig azt kérdezem és akkor mi van?! üdv. egyetértek zárjuk le.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok