Beismerte múltbeli kábítószerezéseit Nigella Lawson, a világszerte ismert és népszerű tévészakács, azt azonban tagadta, hogy drogfüggő lenne.

Nigella Lawson – akinek édesapja, Nigel Lawson a tavasszal elhunyt Margaret Thatcher néhai brit miniszterelnök pénzügyminisztere volt az 1980-as években – a vád tanújaként jelent meg a nyugat-londoni Isleworth koronabíróságán, ahol egykori családi mindeseinek csalási pere folyik.

Az olasz testvérpár, Francesca and Elisabetta Grillos évekig állt Nigella Lawson és volt férje, Charles Saatchi milliárdos műgyűjtő alkalmazásában. A két nővért azzal vádolják, hogy a család pénzéből 300 ezer fontot (több mint százmillió forintot) vertek el önös célú luxuskiadásokra. Ügyvédeik szerint ugyanakkor Nigella Lawson személyesen engedte meg nekik a pénzszórást, cserébe azért, hogy hallgatnak az ő rendszeres kábítószerezéséről.

A tévészakács, akit szerdán hallgatott meg a bíróság, tanúvallomásában elmondta: valóban fogyasztott kokaint néhányszor, de ez még akkor történt, amikor halálos beteg első férjével, John Diamonddal élt. Elmondása szerint férjével hat alkalommal használtak kokaint, de csak azért, hogy a rákbetegség végső stádiumában járó John Diamond szenvedéseit enyhítsék.

Elmondta azt is, hogy második férjével, Charles Saatchival kötött házasságának utolsó évében ismét kábítószerhez – kokainhoz és kannabiszfélékhez – folyamodott, azért, hogy "elviselhetetlen" életét elviselhetőbbé tegye. Saatchit "briliáns, ugyanakkor brutális" emberként jellemezte, és elmondta: mióta megszabadult tőle, teljesen megszabadult a kábítószerektől is. A drogok "hamis barátnak bizonyultak (...) nem volt jó ötlet hozzájuk fordulni" – fogalmazott.

Nigella Lawson és Charles Saatchi házassága nem egészen tíz év után, a nyáron ért véget, világraszóló botrány közepette. A váláshoz vezető botrány júniusban robbant ki, amikor a házaspár egy előkelő londoni étterem teraszán összeveszett, és Saatchi a vita hevében torkon ragadta feleségét. A pillanatot lekapta egy lesipuskás fotós, és a képek az egész világsajtót bejárták.

Saatchi ugyan azóta is tagadja, hogy tényleges bántalmazásról lett volna szó – állítja, hogy csak egy "játékos kézmozdulatot" tett, amelynek "egy állókép teljesen helytelen értelmezést adott" –, ám az ügy hatósági eljárásig fajult, és az üzletembert rendőrségi figyelmeztetésben részesítették.

Szerdai tanúvallomásában Nigella Lawson cáfolta, hogy csak "játékos kézmozdulatról" lett volna szó. Elmondta: az incidens előzményeként egy édesanya sétált el mellettük kisgyermekével, és ennek láttán ő megjegyezte férjének, hogy mennyire szeretne majd unokákat. Saatchi váratlan indulattal ezután ragadta torkon, azt kiabálva, hogy "téged senki más ne érdekeljen, csak én" – ecsetelte a történteket a szemmel láthatóan megtört 53 éves tévészakács.

Nigella Lawson azzal vádolta volt férjét, hogy "fűnek-fának hazudozik" az ő nem létező kábítószer-függőségéről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.