A férfi fotókon dokumentálta azt, hogyan mentette meg a kicsi állatot és hogyan fogadta be a család két kutyája.

Forrás: Kiskegyed
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csikknorisz
"A fotón jól látszik, hogy a mókus
haldoklott, ki volt hűlve és minimális esélye volt arra, hogy
túlélje."
A fotón inkább az látszik, hogy egy téli álmot alvó mókust baszogat, aminek esze ágában se volt megfagyni. De úgy kevésbé lett volna csöpögős a sztori.
POBOTHNK
"A közhiedelemmel ellentétben valódi téli álmot nem alszik, bár zordabb időjárás esetén napokig meghúzhatja magát fészkében."
csikknorisz
@POBOTHNK: Ez az idézet a vörösmókusra vonatkozik, a képeken pedig valamilyen földimókus van. Azok viszont hibernálják magukat télire. Különben se hinném, hogy egy fán találta, valószínűbb, hogy a kedves kutyusok kaparták ki a vackából, ahova elhúzódott.
POBOTHNK
@csikknorisz: Nekem is így tűnik. Nyáron biztos halakat ment a tóból, bele ne fulladjanak.
Szvetlana
A közhiedelemmel ellentétben a mókus nem az oduban lakik, hanem a fészekben. Az odú az éléskamrája, ahova bespájzol télire. Ez a kicsi mókus valószínű kiesett a fészekből a földre és a táplálék, valamint a fészek melege nélkül valóban megfagyott volna.
A mókusok nem alszanak folyamatosan téli álmot mint a medve, mert a testhőmérsékletük nem csökken le, kijönnek táplálkozni és mozogni:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.