Úgy tűnik, hogy Budapest köztársaság marad és nem lesz részvénytársaság – jelentette ki Karácsony Gergely főpolgármester hétfő hajnalban Budapesten, a Városháza parkban tartott eredményváróján.

Karácsony vagy Vitézy? Itt a budapesti főpolgármester-választás végeredménye
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

"Még mindig van néhány százaléknyi bizonytalanság, de azért úgy tűnik, hogy – még, ha szoros is az eredmény – Budapest köztársaság marad és nem lesz részvénytársaság"

- fogalmazott Karácsony Gergely, aki a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP jelöljeként indult a főpolgármester-választáson.

Időközben megszületett a végeredmény is, 100 százalékos feldolgozottság mellett:

Karácsony Gergely, Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP: 47,53% (371 467 szavazat)
Vitézy Dávid, Vitézy Dáviddal Budapestért-LMP – Zöldek: 47,49% (371 143 szavazat)

A politikus köszönetet mondott a választáson résztvevő budapestieknek és azoknak, akik támogatták abban, hogy megvívja azt a küzdelmet, amit nem magáért, hanem a városáért vív.

Karácsony Gergely közölte: tudja, még lesz "egy kis huzavona", mire pontot tehetünk a folyamat végére, de hisz abban, hogy Budapest megmarad sokszínű, szabad és szolidáros városnak.

Szólt arról is: az elmúlt időszakban a hatalom mindent megtett azért, hogy a budapestieket megfossza attól, hogy ez a város újra az ő otthonuk legyen.

"Módosították a jogszabályokat az utolsó percben, eljátszották azt, hogy két vasat is tartanak a tűzben, pedig pontosan lehetett tudni, hogy a végén aztán egy jelölt marad csak"

- fogalmazott Karácsony Gergely.

Kijelentette: az európai parlamenti és az önkormányzati választások eredményei azt mutatják, hogy a budapestiek és a magyar polgárok "nem akarnak már Orbánisztánban élni" és mutatja azt is: új korszak kezdődik a kormánnyal kritikus oldalon is.

Ez azt jelenti, hogy az elkövetkező napokban még több együttműködésre, összefogásra kell találnunk azért, hogy Budapestet meg tudjuk őrizni szabadnak.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Karácsony Gergely fővárosi újraválasztását semmi nem veszélyeztette, s ezen nem tudott volna változtatni Szentkirályi Alexandra visszaléptetése sem, mert azt anélkül is mindenki tudta, hogy Vitézy Dávid a Fidesz igazi jelöltje. Mégis csak alig tudott nyerni.

A fordulatot Magyar Péter és „Tisza Párt” nevű üzleti vállalkozása jelentette, aki a fideszes trükk után sem javasolta, hogy a hirtelen támadt balliberális fanatikusai is szavazzanak az ellenzéki főpolgármester-jelöltre, hogy a Fidesz ne szerezhesse meg a várost. Ellenkezőleg.

Magyar a Fidesz mintájára és kottája szerint „összegyurcsányozta” Karácsony Gergelyt, és azt a példát mutatta, hogy ne szavazzanak egyik jelöltre sem, így Karácsony Gergely biztos szavazókat veszített el, míg Magyar uszító gyűlöletbeszédére tiszások átszavaztak Vitézyre.
nepszava.us/magyar-nem-tudta-az-ellenzektol-elvenni-de-megbenithatja-budapestet/
Dr. Proktor
@Pusztai: A fidesz önmagát nem baktatja, de az ellenségeit, mert az ellenfeleket annak veszi pont úgy mint annó Rákosi, azokat ezerrel.
kereső
A lényeg, a lényeg...nem Karácson főpolgármestersége, hanem az , hogy a fideSS visszavette Budapestet. A közgyúlésben a fideSS-é a többség. Ez a lényeg, semmi más. Gergely meg megmutathatja, hogy legény-e a gáton, vagy nem. Működő képes lesz-e a főváros, vagy sem.
Pusztai
Hát ez jó!
Olvasom másutt, karigeri ocsmány alak, még mindig nem hajlandó gratulálni Vitézynek.

"Mindent elmond KariGeriről, hogy 324 szavazat előnnyel sem képes gratulálni a kihívónak.
Igazi államférfi az ilyen.
Én csak azt a másik 371ezer szavazót sajnálom, akik látták, hogy rohad szét a főváros és tenni akartak ellene. De fel a fejjel, 5 év múlva ott lesz az esély a változásra.
Döntött a többség, tiszteletben kell tartani, erről szól a demokrácia."
balos
@Dr. Proktor: Most akkor a RÁKOSI az országot az ilyen nyilas gecik miatt építette fel a szüleinkkel!Ez a geci pedig a szüleinket teszi taccsra a megalómániájával és a cigó termpójával!Eddig nem akartam használni ezt a jelzőt,de a fideSS kihozza belőlem a legjobb énemet!Leszarom a nemzethy génhíbás turulbaszó nyilas fattyúk írányította nemzetet!Ezek csak úgy tudnak építeni,ha közben mindent ami még jó elbasznak!A lopás és az ország átjátszása újra idegen kezekbe a gazdagodásuk alapköve!Lásd covid akkugyárak a gázbiznisz az olajszőkítés és a megtakarítása a nyugdíjasoknak lenyúlása!A sort hetekig folytathatnám,de ebben disznóólban csak a "röfik" nem a moslékon élnek!
jáger laszló
Segítsetek!
Dávid vitéz munkát keres mert jelenleg munkanélküli státuszban van?
Thank you!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.