Az eredmény csalódást keltő, azt gondoltuk, hogy az a politika, amit képviselünk több szavazót tud meghódítani, több szavazót tud meggyőzni – értékelte a választási eredményeket a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője a pártszövetség budapesti eredményváró rendezvényén, hétfő hajnalban.

Rosszul szerepelt a baloldal a választáson, így értékelt Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc
Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

Dobrev Klára azt mondta, hogy az Európai Parlamentben a magyarok képviseletét négy párt látja majd el, köztük három jobboldali, amelyek "egy nagyon másfajta Európát képzelnek el, mint mi". Hozzátette: továbbra is abban hisznek, hogy egy erős Európa képes a magyaroknak a hétköznapokban jólétet biztosítani.

Hangsúlyozta, hogy az elkövetkező hetekben, hónapokban, vagy akár egy-két évben minél több embert szeretnének meggyőzni arról, hogy Magyarországon méltó tisztességes jólét csak egy erős Európa közepén lesz, mert amikor Európa meggyengül, abba Magyarország "belerokkan". Leszögezte, hogy az EP-ben továbbra is ezt az erős Európát fogják képviselni, ezt az erős Magyarországot fogják építeni.

Az eseményen Gyurcsány Ferenc a DK elnöke úgy fogalmazott, hogy ez a "hosszúra nyúlt nap illetve éjszaka" jelentősen átalakította a magyar politika térképét, Az, hogy ennek milyen mélyebb okai vannak és milyen következményei lesznek, arról sokat fognak beszélni a következő napokban és hetekben – közölte.

Az nagyjából világos, hogy a magyar politika szociáldemokrata, baloldali centruma mostantól szinte kizárólagosan a DK-MSZP-Párbeszéd szövetségnél van – jelentette ki a pártelnök. Hangsúlyozta, úgy gondolják, hogy Magyarországon szociáldemokrata politikával lehet jobb életet teremteni.

Az önkormányzati választásról Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy a DK-nak több polgármestere és önkormányzati képviselője lesz.

Szavai szerint csalódásra ad okot, hogy kevesebb EP-képviselőjük lesz, mint amennyit szerettek volna de "az az európai gondolat, amit képviselünk, az nem változik".

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke leszögezte, hogy a "hazai baloldal volt, van és lesz, a hazai baloldalt megőriztük". Megjelent a színen egy jobboldali kihívó, de a baloldali értékek ettől nem csorbulnak, a társadalmi igazságosság, a szolidaritás, a társadalmi különbségek csökkentése ma csak ennek a szövetségnek a politikája – érvelt.

A politikusok kérdésekre nem válaszoltak.

Forrás: MTI

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Feller_Peti
@simmering73: Tegyük hozzá, hogy a te magyarod aki ugyan úgy balliberális hazaáruló. Csak ezentúl még alattomosabb módon mellébeszélő, megtévesztőbb, báránybőrbe bújt DollárFarkas szerepében, de ugyan úgy SOROS CSELÉDJE.

Arra nem képes, hogy saját programot, felszólalást írjon. Szó szerint a Nertől és Mi Hazánktól lopkodta folyton a megszólalásait, hogy az ostobákat megtévessze.

Magyar NŐVERŐ Péter = Zelensky. Így néz ki az amerikai SOFT POWER gyarmatosítás.

Balliberális nyugat fizette beszivárgó ügynök. Semmi több.
Lepényleső
Ferenc a baloldal szétverője veszi a bátorságot baloldalinak magát titulálni,
- evégett vélhetően van kissé vastag bőre,- ahol más alóla ki szokott látni?
Dr. Proktor
@KisTehen: Ne Orbánból és lopós bandájából indulj ki, de ha már számon kérsz valakit és ilyen jól értesült vagy, akkor tárd elénk a tényeket, hogy ki finanszírozta a fidesz kampányát és milyen pénzből?
Dr. Proktor
@Pálinkás Pál: (tegnap 06:03) Mazochistának sosem elég!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.