Akár a szavazatok 30 százalékát is megszerezhette Giorgia Meloni pártja, az Olasz Testvérek.

Az Opinio Italia és az olasz közmédia, a Rai megbízásából készült exit poll szerint  Meloni pártja a várakozásoknak megfelelően teljesített a 2024-es  európai parlamenti választásokon, ugyanis a kormányzó Olasz Testvérek (FDI) párt a voksok 25-30%-át zsebelhette be az olaszországi EP-választáson

- számol be a Portfolio.hu. 

Orbán szövetségese is ünnepelhet – Nagyot ment Giorgia Meloni pártja

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ez a szám több mint 20 mandátumra is elég lehet. Egyúttal ez azt is jelenti, hogy Giorgia Meloninak mindössze öt év alatt sikerült megnégyszereznie a pártja EP-képviselőit. Eközben az ellenzék legfőbb ereje, a Demokrata Párt (PD) – nem sokkal lemaradva Melnoniéktól és legutóbbi eredményétől – 21-25 százalékra számíthat. A baloldali populista Öt Csillag Mozgalmat (M5S) 10-14 százalékra becsülik, ami számukra rekordalacsony szavazatarányt jelez előre

- teszi hozzá a lap.

A Meloni vezette kormánykoalícióhoz tartozó további két párt közül a Matteo Salvinihez kötődő Liga 8-10 százalékot szerezhetett, a néhai miniszterelnök, Silvio Berlusconi nevével fémjelzett Forza Italia a voksok nagyjából tizedét, 8,5-10,5 százalékának örülhet az előzetes becslés tükrében – hangsúlyozza a Portfolio.hu.

Forrás: Portfolio.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Már nem mindenben a szövetségese.
Pusztai
Ezen jót röhögök:

"Kijut az Európai Parlamentbe az antifa támadások elsőrendű vádlottja, Ilaria Salis. Olasz lapok szerint ezzel az ellene indult eljárásnak is vége a mentelmi jogának köszönhetően.
Az elsődleges adatok szerint az olasz EP-választás eredményével kijut az Európai Parlamentbe Ilaria Salis is, a budapesti antifa támadások elsőrendű vádlottja.

„A megerősítésre váró eredményektől függetlenül elég nagy biztonsággal kijelenthető, hogy Ilaria Salis európai parlamenti képviselő lesz, és úgy gondolom, hogy a szavazatok lavinájával fogják megválasztani” – mondta Nicola Fratoianni, a Sinistra italiana nemzeti titkára."
Index.
Feller_Peti
****************************************
DR. ORBÁN VIKTOR,
MI HAZÁNK, NEMZETI JOBBOLDAL!
GRATULÁLUNK, SZÉP EREDMÉNYEK!

KÖZÖS ERŐVEL GYŐZZÜK LE,
A HAZÁNKBA BESZIVÁRGÓ DOLLÁRSOROS
CIA HAZAÁRULÓKAT, VÖRÖS GYURCSÁNY KOMMUNISTÁKAT!!!

NO GENDER. NO WAR NO MIGRATION!!!

MAGYARORSZÁG A MAGYAROKÉ!
****************************************

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.