Ahogy már többször írtuk, nem csak az iszlám világban voltak az uralkodóknak ágyasai, hanem mindenütt, például a magyar királyok sem vetették meg a szép hölgyeket. Ezek a szeretők vagy ágyasok magas beosztású nemesekkel kötöttek névházasságot, a királytól született gyermekeik pedig magas társadalmi rangot töltöttek be. A szeretők diszkréten eltitkolt személyek voltak vagy hivatalosan elismert ágyas státuszt viseltek. Magyarország királyai is tartottak ágyast vagy ágyasokat.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@Dulcinea: Az égiek bocsánata természetes. Hiszen a megbocsájtás a mesterségük.
Dulcinea
@silber13: ...és vajon az emberiség képes-e megbocsájtani saját magának?
Dulcinea
@martinpalermo: ...igen...hatalma van a karácsonynak...ilyenkor minden emberben érezhetően felerősödik a szeretet, a béke a segítség nyújtás, és tenni akarás! No nem mintha az év egyéb napjain nem így lenne...de karácsonykor kifejezetten felerősödnek ezek az energiák! És én ennek őszintén örülök:)
martinpalermo
@Dulcinea: Igen béke a lelkekben--s szeretet.Ezeknek van igazán ,küldetésük Szent Karácsony ünnepén:de úgy lenne jó,ha nem csak ekkor.
Dulcinea
@martinpalermo: ..Minden ember lelkében ott a szeretet..aztán vagy sugározza vagy nem...
martinpalermo
@Dulcinea::::))))" Mindenik ember lelkében dal van.és a saját lelkét hallja minden dalban.És akinek szép lelkében az ének az hallja a mások énekét is szépnek."Babits M.:)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.