A gazdag 767, a szegény 301 forintot költött naponta és fejenként élelmiszerre Magyarországon – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb fogyasztási adataiból.

Forrás: BorsOnline
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pacsni
Nemtudom, ki az az ugyes magyar aki 15 ezret kolt èlelmiszerre egy hònapban. Nekem nem sikerul akàr, hogy akarok sporolni, pedig nem pancsolom el a pènzt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Levendula
A gazdagnak nagyobb a gyomra, több belefér, ezért... :)
pacsni
Nemtudom, ki az az ugyes magyar aki 15 ezret kolt èlelmiszerre egy hònapban. Nekem nem sikerul akàr, hogy akarok sporolni, pedig nem pancsolom el a pènzt.
F_Viktor
@pacsni: Szerintem is messze vannak az igazságtól ezek a számok. Mindkét szám alacsony, a gazdagoknál még érthető lenne, nincs benne a naponta rendelt vacsorák, éttermi étkezések.
darwin
@pacsni: Öt ,fix tagja van a családomnak,de sokszor esik be barát,barátnő, ebédkor.A napi főzés, munkahelyi csomagolások,hétvégi pluszokkal együtt 100 000 alatt nem jövök ki a háztartási pénzből,pedig nem vagyok pocsékolós..Ha fejenként 15000 számolok,az 75000 forint.Lehet,hogy aki fejenként tizenötöt költ,az nem négy férfira főz ,mint én.
tivoli
@darwin: Nagyon jól tudsz spórolni!
Persze ez függ attól, városban, vagy falun élsz. kertes, vagy tömblakásban. tartasz-e állatot, van-e háztájid. mit tudsz magad előteremteni, mit csak boltból. Rengeteg buktatója van a statisztikának.
darwin
@tivoli: Pont ezért gurulok be a statisztikáktól.Mert mindenki próbálja összehasonlítani vele önmagát.Alulmaradunk.
Egyébként se kert,se háztáji,se háziállat.Csak rengeteg barát,a tapasztalat,a kor és az internet.Itt is van mindig ötlet.
pacsni
@F_Viktor: szerintem gazdagok a magyarvilàgba nemlèteznek, csak jò moduak. A jò moduak ahoz az osszeghez koltekeznek, mint a szegènyebb keresetuek, minden tipusu
csalàdnak megvan a kovetelmènye. Ha nekem a villanyszàmlàm 3000 Ft havonta a jòbb moduaknak 10.000 Ft havonta, ha alàhuzod az osszegett akkor ugyan ugy annyit koltekeznek mind a szegènyebb csalàdok.Lehet hogy a hònapvègère nekik se elèg a pènz.
pacsni
@darwin: igen igazad van. Mi csak ketten vagyunk, de a legtobbje nem az èlelmiszer vàsàrlàsra megy, hanem a lakàs fentartàsàra, kocsi, benzin cigaretta, az ètterembe nemjàrunk, mert a fèrjem finnyàs. Mindenesetre akàr hogy vesszuk, a mai fizetèsek nem elegendoek, hogy megtudjon venni az ember minden szuksèges dolgot. Most decemberbe olyan àrak vannak az uzletekbe, hogy ègnek àllt a hajam. A patikàròl ne is beszèljunk. Elmentem a patikàba egy Voltaren kenocs 1700 Ft volt ez volt a pènz kidobàs, mert nem is hasznàlt semmit. (kulfoldon a fele àrba kerul) tolvajok, lopnak csalnak mindenhol. Sokszor megse veszek valamit , mert borzasztò milyen àrak vannak. Probàlom nèlkulozni ha lehet.
F_Viktor
@pacsni: Igazad van, erre mondják, hogy magasabb bér, nagyobb igények. Nekem sokan nem hiszik el, hogy havi nettó 500 000 forint egy 4 tagú családnak nem bődületesen nagy összeg.
pacsni
de azèrt nemhiszem, hogy van egy olyan csalàd ahol 500.000 Ft havi kerestuk van.
F_Viktor
@pacsni: Nem akarlak elkeseríteni, de olyan család is van akinek havi 66,6 millió forint csurrant a családi kasszába. Ő a felcsúti gázszerelő:
hvg.hu/kkv/20130807_800_millios_osztalekot_fizetett_maganak_F
nyanya001
Nagyon sokan, több százezren vannak aki havi pár ezer Forint segélyből
tengődnek !
pacsni
@F_Viktor: nem kell a vikinek a gàzszerelojèt azonositani a magyar fizetèsekhez, mert abbòl a gàzszerelobol csak talàn egy van az orszàgba hogy olyan sokat keres, de majd neki is eljon az idelye mikor nagyon lesullyed a fizetèse ès felelossègre vonjàk a viktorunka, hogy mirefol kapta ezt a sok pèènzt. Nagyonmerem remèlni, hogy eltunik ez a csavargò a bolygòròl .
pacsni
@m.macskosz: ebbòl a mocsokbòl is csak egy van az orszàgba, mensztelni kell ezeket a
csavargàkat àprilis 6-àn.
tivoli
@F_Viktor: 01:20 Szó szerint igaz.
A szegény gyalog jár, mert az nem kerül semmibe. Ha biciklivel, ott már van karbantartási költség. Ha kis autóval, már üzemanyagra is kell gondolni, meg a fenntartási költségekre, biztosításra. Ha nagyobb az autó, nőnek a kiadások.
Na?
Ugyanez a helyzet a lakással is. Ki lakás kis rezsi, nagy lakás nagy rezsi.
Kinek marad több pénze hó végén? A minimál béresnek, vagy az átlag keresetűnek?
m.macskosz
@pacsni: ma, 09:39 ma, 09:41

Ezekből sajnos nagyon is sok van az országban, ezekről tudunk, már amennyit tudhatunk,
de sejtelmünk nincs, hányan lehetnek, akiknek a bevételéről nincs infónk,--akár illegális,
akár csupán etikátlan is az. :(
Nakimaga
Hány hajléktalan mutatója van statisztikázva?
darwin
@pacsni:02.06. Most csak háztartási kiadásokról van szó!Ezen tudunk spórolni.Ebben nincs benne a rezsi,a lízing,a tankolás,a bérletek,a jelzálog.Akkor miért is olyan nagy összeg az az 500000 ,egy családban?
pacsni
@darwin: ezek a kiadàsokat is belekell szàmolni a rezsibe, mert ha valakinek van tartalèk pènze, termèszetes, hogy nem odanyul, hanem a havi keresthez. Szerintem sok az 500 ezer fizetès, de az is attòlfugg. hogy ki mit dolgozik. Ezèrt az osszegèrt nemhiszem, hogy sok magyar dolgozik.
tivoli
@pacsni: "valakinek van tartalèk pènze, termèszetes, hogy nem odanyul, hanem a havi keresthez. " Ha már hozzá kell nyúlnia a tartalék pénzhez, az az elszegényedés első jele.
A második, hogy már nincs tartalék pénze. És minden jel arra mutat, ha a fizetése se elég.
Én úgy értelmeztem darwint, hogy az 500 000 nem egyikük keresete, hanem a család összjövedelme.
csikknorisz
Hát, fene tudja. Egyfogásos főétkezésre valót 3 főre általában ki tudok hozni egy ezresből, de ez csak a főétkezés, és olyan dolgok nincsenek beleszámolva, mint pl. hagyma, zsiradék, fűszerek, savanyúság, stb.
pacsni
@tivoli: akàr, hogy szàmolok, egy csalàd ossz jovedelme nemlehet 500 ezer Ft havonta,
mèg bruttòba se. Szerintem elszàmoltad magad.
tivoli
@pacsni: Idézem darwint: "Lehet,hogy aki fejenként tizenötöt költ,az nem négy férfira főz ,mint én." Namármost. Ha ezek a férfiak kereső családtagok, miért ne jöhetne össze a havi 500e nettó?
Te milyen család modellre gondolsz? 1 kereső és 4 eltartott?
darwin
@tivoli: Ez bizony így van.Jelenleg 3 kereső van a családban.Nem nagy keresetek,de nem minimálbér.
@pacsni: Ha nincs meg az 500 000,akkor nagy baj van.Egyébként az egy főre jutó élelmiszerköltségekről szól a cikk.Abba nem tartozik bele a rezsi.
pacsni
@darwin: figyelj ide! èn nem akarok senkit megsèrteni, de èn a fizetèsem kulfoldrol kapom, ès a fèrjem is. ketten keresunk 728.815 Ft-ot havonta netòba. Tehàt nemhiszem, hogy a magyarok legtobbje megkeresi az 500 ezer Ft-ot.
Anyàm mint nyugdijas 140 ezret kapott havonta nettòba (kadàr idelyètol 2 èvig) apàm ugyan ugy mint anyàm. (meghaltak nemrègen) ha osszeadod az egèsszett, mèg akkor se jon ki 500 ezerre de mèg bruttoba se.
darwin
@pacsni: Most miért vagy ilyen mérges?Nem egyedül keresem az 500000-et, olvashattad.Nem is mondtam ilyet,hogy az átlag magyar megkeresi ezt az összeget.A környezetemben nagyon sokan minimálbéren vannak,amíg a kereskedelemben dolgoztam,nekem se jött ki több.Most a sokat szidott multinál dolgozom,és jobban járok.A férjem és a fiam szakmunkás,nagyon sokat dolgoznak,nem 8 órát naponta.3 embernek annyira sokallod azt az 500000-et?Még a 214000- es,hivatalosnak tekintett átlagfizetést sem érjük el.
Hellcat
Ez szerintem egy hihetetlen nagy baromság.
pacsni
@darwin: èn nemvagyok mèrges! sot! ha a magyarok jòlkeresnek èn nagyon is orulok, mèg akkor is , hogy èn fele èvet itt, feleèvet ott vagyok èn nagyon is orulok, ha a magyaroknak jò az èletszinvonala, mert èn mindig is buszkevoltam Mo-ra, mikor kulfoldon jòl beszèlnek a magyarokròl, nekem ez nagyon jòèrzès,magyar vagyok ès buszke vagyok az àllampolgàrsàgomra.
Az lehet, hogy ha 3-an dolgoztok akkor meglehet keresni az 500 ezret havonta, ès ha ilyen helyen dolgoztok, de màs magyar szerèny munkahelyen nemlehet megkeresni 500 ezret mèg 3 szemèlyt beleèrtve is.
A bàttyàm ès a sogornom ketten dolgoznak, de mèg ketten se èrik el a 220 ezer bruttòt havonta. Persze a gyerekek is dolgoznak, de azok nem szàllnakbe a vàsàrlàsba ès a rezsi koltsègbe, mert ok magukra koltenek mindent, mèg akkor is ha a szuloknèl laknak.
Pancsolnak minden fizetèsuket, mert mèg onekik van munkahelyuk ès nemtudjàk mit jelent sokmindenrol lemondani.
darwin
@pacsni:Ha a gyerekek is dolgoznak,akkor kb 350000 Ft megy be minimum a bátyádéknál,annak ellenére,hogy kis keresetűek.Másképpen is lehet gazdálkodni,vagy a saját keresettel rendelkező ,önző gyereket útjára engedni.

Nem mindenkinek egyforma a végzettsége,a bére,a munkaideje,nem vagyunk egyformák,nem is keresünk egyformán.Sőt ,a gyerekeinket sem egyformán neveljük.De ez így van jól.Unalmas lenne,ha mindenki egyforma lenne.
pacsni
@darwin: a gyerekek sajnos nemtudnak semmirol lemondani a mai vilàgba, megkell nekik
mindent venni, mert nem maradhatnak le a tobbitol (baràtok, baràtnok) azèrt nem adnak haza egy fillèrt sem. (igy lettek szoktatva ès nevelve)
darwin
@pacsni: Önállóak,függetlenek,szélnek lehet ereszteni őket.Meglátják,hogy hogyan boldogulnak egyedül,albérletben,anyuci főztje nélkül.
pacsni
@darwin: màr kiprobàltàk, de akkor nemlett volna elèg a fizetèsuk minden trutymugot megvenni, igy vissza koltoztek az anyucièkhoz, ingyen alszanak, esznek, ès utànna mennek szorakozni., ès a bàttyàm meg orjong, hogy nem elèg a fizetèsuk a rezsivel kapcsolatban. De en orulokneki, hogy nem elèg a fizetèsuk, mert ok nem fogadnak el tanàcsot senkitol,(anyàmtòl kèrtek mindig kolcson, de azt anyàm sose làtta vissza) mert azok is toketlenek mint a gyerekeik. Ha nem elèg a pènz a szuloknek mèg csak nem is adnak nekik kolcsont, hogy kitudjàk fizetni a rezsit.
En tudnèk neki adni ha kellene segiteni, de màr csak direkt nem adok semmit.Ha mèg is
kellene neki, akkor tèrdelve kell jonni-e hozzàm, hogy adjak neki pènzt., de nem kolcson adnèk csak ugy ingyen.
darwin
@pacsni: Mamahotel.Ezt most így hívják.Nem egyedi.Valakinek fel kell nőnie.Néha a szülőknek.
pacsni
ha màr oregsègukre nemnottekfel a szulok, akkor màr ezutàn nemnonek! Mindig tanul az ember, de màr ok nem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.