Budapest – Közel bruttó 40 millió forintot takaríthat meg Simon Gábor azzal, hogy maga adja vissza képviselői mandátumát. – A képviselő köteles az összeférhetetlenség keletkezésétől a megbízatása megszűnéséig a részére kifizetett javadalmazást az Országgyűlésnek visszafizetni, ha a parlament mondja ki az összeférhetetlenségét – idézte Rubovszky az Országgyűlésről szóló törvényt. – Az összeférhetetlenség 2009 január végétől áll fenn, ugyanis akkor tette az első olyan vagyonnyilatkozatát, amelyben már fel kellett volna tüntetnie az ausztriai számlán lévő, mai értéken 240 millió forintnyi devizát – tette hozzá Rubovszky György. Ezt Simon mindössze egy időben elküldött lemondó nyilatkozattal úszhatja meg. Mivel a parlament ma szavaz Simon összeférhetetlenségéről, a nyilatkozatának a szavazás előtt meg kell érkeznie, levélben, e-mailen a parlament elnökéhez. Ebben az esetben okafogyottá válik a szavazás, elmarad az összeférhetetlenség kimondása, ami Simonnak egyben azt jelenti, hogy nem vehetik vissza tőle ötévnyi fizetését.

Forrás: Blikk
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
martinpalermo
Az a pénz már valamelyik fiskális zsebében van!
csa-csa
nem tudom mekkorák a gyerekei, azért Őket sajnálom!
mit bactathatják a suliban!
qxy
Ezt mondtam. Nem fog az veszíteni . Ha van egy jó tanácsadó vagy ügyvéd, aki " Becsületes" ugye, mert az, akkor nincs bukta.
kiskutyauto
Simon pár száz milliót síbolt... csúnya dolog.. nade Orbánék meg ezer és ezer MILLIÁRDOKAT... Ja? Bocsánat! Elfelejtettem az orbanisztáni alapszabályt: egy milliárd fölött már büntetlenül szabad mutyizni... hajrá orbanisztán hajrá abszurdisztán
herczeg0210
Remélem azért végkielégítést, talán, nem kap ez a gerinctelen! /Hát ugye a választást már elintézte.../

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.