A cigány nyelvet hónapok alatt elsajátíthatjuk, a tánchoz egy élet is kevés lenne. A roma képzőművészet kincseinek pedig legjobb esetben is csak a töredékrészét láthatjuk. Néhány tipp a cigány kultúrával való ismerkedéshez.

Forrás: FN
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nanena
@kiwi: Igaz. A probléma, mikor egy másik társadalom által tartott érték számomra nem az. Az Ő ismeretanyagai alapján érték, az enyém alapján nem. A jó az lenne, ha értékeink közösek lennének. S ezt nem egymás leigázásával érnénk el. Persze itt meg felvetődik az uniformitás problémája.
ugyeugye
A fiatal roma jazz muzsikusok - ahh! Csúcsszuper.
De sajnos ez csak a jéghegy csúcsa. A többiek, a százezrek hol vannak?
nanena
@Evikati: Én a társadalom kultúrájáról beszéltem. A mindennapi életben a kultúrán azonban valóban az általad vázolt un. magas kultúrát értjük, amelybe a művelődéssel, tanulással kapcsolatos értékek tartoznak.
ugyeugye
Sztem a kultúra része az is, hogy tisztálkodsz, hogy viselkedsz az utcán, és nem kötsz bele az embertársaidba...
nanena
@ugyeugye: Mert a társadalmi kultúrád alapján rendelkezel azokkal az ismeretekkel, amelyek alapján el tudod dönteni, hogy ez nem jó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.