Zafón regényeiben fontos szerepet játszik Barcelona egyik titkos zuga, az Elfeledett Könyvek Temetője, ahol – Borges Bábeli könyvtár című novellájához hasonlóan - minden valaha megírt, aztán elfelejtett regény arra vár, hogy újra felfedezzék, hogy rátaláljon az Olvasó, az az Olvasó, akinek éppen rá van szüksége.

Forrás: prae.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nanena
@narziss: Olyan jó, hogy valaki egy könyvről ír. Én még ezt a könyvet nem olvastam, de jó lenne, ha valaki elmondaná a véleményét egy-egy általa olvasott könyvről. Vagy tudsz ilyen magyar nyelvű oldalt? Én még nem találtam, így az angolnyelvű goodreads.com portálon olvasgatom a véleményeket.
narziss
Hát, mivel magyart tanítok, én másról nem is nagyon tudok írni, beszélni, csak könyvekről. :D
Konkrétan ilyen oldalt nem tudok; azt szoktam csinálni, hogy ha valami érdekel, a google-ba bepötyögöm a szerzőt, címet, plusz hogy kritika/vélemény, aztán szemezgetek a sok kiadott találatból.
Egyébként rengeteg könyves/olvasós/irodalmi blog van a tematikus blogok között, pl. ha csak szétnézel a freeblogon mondjuk, hát jó párba belefuthatsz.
nanena
Egy olyan magyar nyelvű portál kellene, ahol ott van a borító, a könyv jellemzői, leírása, lehetne kritikát, véleményt mondani, osztályozni. Lehet hogy túl kényelmes vagyok, de egyszerübb lenne egy oldalon keresgetni, mint az egész neten.
narziss
A legtöbb netes könyvkiadó (Bookline, Libri pl.) szerintem valami hasonló. Plusz tudok még egy ilyenről:

hu.librarything.com/

Ez valami olyasmi, ahol az ember összegyűjtheti azokat a könyveket, amik megvannak otthon, a könyvespolcán. Véleményt is írhat hozzájuk; megnézheti, kiknek a kedvence még az adott mű stb.
Én nem vagyok túl járatos a netvilágban, de ezeket szoktam néha nézegetni:

konyves.blog.hu/

www.litera.hu/
nanena
@narziss: Köszi. Megnéztem az oldalakat.
narziss
@nanena: Van még egy oldal (magyar nyelvű), ahol könyvekről olvashatsz, mondhatsz véleményt, vagy éppen átfuthatod másokét. Nemrég indult, és éppen azok a dolgok találhatók meg rajta mind, amiket egyszer kérdeztél. (magyar nyelvű fülszöveg/rövid tartalmi összefogaló, borító, vélemények stb.) Ha regisztrálsz, azokat a könyveket is "gyűjtheted", amiket olvastál; megnézheted, kik olvasták még rajtad kívül, mi volt a véleményük róla... :)

moly.hu/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.