63 ezer forintos nyugdíjából a görögországi Naxosz szigetén él a szegedi Böde László, aki karácsonykor még úszott a tengerben. Megtehette, mert 22 fok volt, a víz pedig nem hűlt 18 fok alá – írja a Bors.

László – aki egyébként bejárta Európát – 2014-ben sátorozott le (szó szerint) a Naxoszon található Agia Anna mellett. Rezsije nincs, az életbiztosítás befizetése után 200 euró, 63 ezer forint marad a számláján, ebből él. Kiadásai kilencven százaléka ételre megy, a maradék más vásárlásokra:

Kilencven százalékban arra költök, amit megeszek, tíz százalék a szükséges ruhapótlás és egyéb apróságok. Minden másnap egy félkilós kenyeret szoktam venni a falusi kisboltban. Átlagban havi 120 eurót költök, hiszen ki kell gazdálkodnom a repülőjegyet haza és vissza. Az első görögországi tartózkodásom idején hét hónap alatt kispóroltam egy Róma–Párizs kirándulás fapados jegyét és még tartalékot is vittem haza, hogy Szegeden azonnal ki tudjak venni egy albérletet.

A víz, a fűtés nem probléma, mert ingyen van:

Ugyanúgy vásárolok kártyával a városi szupermarketben, mint Szegeden. Itt azonban többet költhetek, mert nincs rezsim. A használati vizet a falu vízrendszeréből, a parti zuhanyzóból hordom. Az elektromosságot a magammal hozott napelemek termelik, mindennap főzök magamnak ebédet, a tüzelőanyag korlátlanul és ingyen van.

A rokonokkal a helyi kocsmában lévő wifi révén tartja a kapcsolatot. Az ottaniaktól azt is megtudta, hogy a görög átlagnyugdíj 800 euró, vagyis 250 ezer forint körül van.

Nehezen hiszik el, hogy nekem 200 euró a nyugdíjam. Jól élnek, sokat járnak étterembe, mindent megünnepelnek, szinte mindenkinek van autója. Igaz, nem a legújabb divat szerint öltözködnek. Itt mások az értékrendek.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
Ha nem akarnánk jobbanteljesíteni nekünk is lenne 800 eurós nyögdíjunk.
De igaz a mondás.
Mindig azt a lovat üsd, amelyik húz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
olyan ellentmondásos, hülye cikk ez az egész..arra kellene ügyelni, hogy ez az ember még véletlenül se jöjjön haza...

napozzon, ússzon, kéregessen, sátornál jobb helye ne legyen, és híresztelje, hogy magyar nyugdíjas, 200 euró nyugdíjjal...
csapnivalo
Arra is példa még, hogy Ő sem itthon él már...
Eriksson
@világlátó: Tökéletesen igaz amit írsz. Ez a cikk kamu, 200 euróból nem lehet megélni Görögországban még a helyi lakosoknak sem, ha nem termelnek maguknak élelmet.
varirmag
IGEN ! Kamu cikk !!
Azt nem ecseteli a firkász hogy mennyi nyugdíjjárulékot fizetett és hány évtizeden keresztül !!!
Se lakása, se tisztességes nyugdíja és ha jól gondolom családja sincs.
De hazudni azt remekül tud !!
"Az első görögországi tartózkodásom idején hét hónap alatt kispóroltam egy Róma–Párizs kirándulás fapados jegyét és még tartalékot is vittem haza, hogy Szegeden azonnal ki tudjak venni egy albérletet.""

Na, jah, van aki ezt elhiszi ???
csa-csa
@varirmag: ez az a "hiszi a piszi" c. fejezet.
eleve nem lehet a nyugdíja 63 e., ha " az életbiztosítás befizetése után 200 euró, 63 ezer forint marad a számláján.."
Utazó
Nem szoktam hozzászólni, inkább csak olvasgatok, de az itt leírtak a végtelenségig felháborítottak. Hol született, ennyi rosszindulatú ember. Ajánlom elolvasásra: www.odysseia.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/az-ut..html. Ha vették az itt hozzászólók a fáradtságot és időt szántak az olvasásra, szerintem meg fog változni a véleményük, ha egy kicsit is elgondolkodnak, és tudják értelmezni a leírtakat. Nem hiszem, hogy napról napra kamuzna a naplójában. Szerintem nem hajléktalan attól még senki sem, ha nem összkomfort van a feneke alatt. Akiknek itt olyan nagy szájuk van, próbálják ki, hátha még tetszene is nekik a szabad élet, habá ha jól belegondolok, többségük csak a gép előtt ül és fröcsök másokra. Sajnos... jó magyar szokás. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.