Mutálódó szörny? A vandalizmus egyik típusa? Életérzés? A felszabadult gondolkodás szimbóluma? Sokan sokféleképpen definiálják a graffitit. Az Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény megpróbálta párbeszédre bírni és közelebb hozni egymáshoz a végleteket.

Forrás: Hírszerző
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
charlie
@kiwi: azért az más, minthogy Te megkéred, és begrafitizik (nem taggelik!) a házad. Vas megyében van ilyen falu, ahol minden ház be van graffitizve így.

Nade, mikor az engedélyed nélkül, a szép faladat össszefirkálják...
kiwi
@charlie: némelyik nagyon szép! teljesen feldobják a szürke házfalakat. ezek a graffitik a lakók beleegyezése nélkül születtek?
charlie
@kiwi: Nem, természetesen. Régebben volt minden nyáron graffiti fesztivál, és akkor készültek. Természetesen a lakók beleegyezésével (ezért sincs minden házon, mert volt aki nem ment bele), így megspórolva a festést. Aztán sajnos az osztrák emberke aki ezt szervezte/szponzorálta lebetegedett (talán már meg is halt), és abba maradt az egész. Pedig nagyon sokan jártak rá, egész Európából.

Nem tudom, hogy a helyi polgármester miért nem folytatta, pénzt össze lehet volna szedni rá, mivel bejáratott fesztivál volt.
kiwi
@charlie: nagyon sajnálom, hogy abbamaradt, ez igazán eredeti kezdeményezés volt. jellemző, hogy nem magyar ember találta ki :-/

érthetetlen számomra, miért halt el, ezzel a fesztivállal mindenki jól járt:
- a falu turistalátványosság lett
- a lakók megspórolták a festést
- a graffitisek megmutathatták magukat

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.