Csütörtöktől látható a pécsi állatkert legújabb lakója. A 140 kilós, felegyenesedve két méter magas hím barnamedve Bulgáriából érkezett.

A szófiai állatkertből érkezett hatéves példány az egyetlen barnamedve a Dunántúlon; az állat csereszerződéssel került Pécsre. Az állatkert három sarkantyús teknőst, két farksodrót, egy közönséges selyemmajmot és egy ormányos medvét adott a barnamedvéért. A Magyarországon fokozottan védett faj beszerzése hosszadalmas volt, az engedélyeztetési eljárás hónapokat vett igénybe – idézte az írásos összegzés Siptár Dávidot, az intézmény szolgáltatási vezetőjét. Bár a medve kapott nevet Bulgáriában, az állatkert örömmel fogadja az átkeresztelési ötleteket, pályázatot írnak ki és a kifutónál elhelyezett ötletládában is várják majd a látogatók javaslatait.

Már medvéje is van a pécsi állatkertnek

Siptár Dávid kitért arra is, hogy a pécsi állatkert barnamedve-kifutóját 4,5 méter magas 5 milliméter pálcavastagságú kerítés határolja a tetején 1 méter 45 fokos szögben elhelyezett magasítással, amely mellé felszereltek egy kétkörös szünetmentes táppal ellátott villanypásztor-rendszert is. A biztonság tekintetében az állatkert túlteljesítette a jogszabályi feltételeket – közölte a szakember. Az 1,8 milliárd forintos beruházással felújított – május végén átadott – intézményben az állatok mintegy 40 százaléka új, a régi állatkertben nem volt megtalálható. A létesítményben több mint 250 állatfaj több mint ezer egyede tekinthető meg. Köztük pumákat, perzsa leopárdot, varacskos disznót, bengáli tigriseket, gyűrűsfarkú makikat, zebra- és szirti cápát, hiúzt, oroszlánt, zebrákat, ormányos medvéket, kaméleonokat és fapitonokat is láthat a közönség.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.