Az alábbi sajtos pogácsa receptje még abból az időből származik, amikor még javában működtek a szocialista munkabrigádok, és az év-értékelő szakszervezeti gyűlésekre szokás volt mindenféle finomságot sütni. Egy ilyen alaklomra készült az alábbi sajtos pogácsa is, és a kolléganő szívesen elhozta annak receptjét. Azóta is a családi recept-gyűjteményünk része... A pogácsa elkészítése előtt még néhány megjegyzés a magyarországi, vagy fiatalabb felvidéki olvasók számára:   A recept fotóján olvasható „polohrubá liszt” szlovakizmus: A Felvidéken a réteslisztet valamikor a köznyelvben így nevezték,  ill. ezen kívül még szokták „piros-liszt”-ként is emlegetni, mivel a fényes, piros zacskóban volt csomagolva. A Hera vaj a magyarországi Rama margarin megfelelője, ugyanúgy 72% zsírtartalommal.   Tehát a recept magyarosított változata: 50 dkg rétesliszt 25 dkg Rama margarin  1 kávéskanál só  1 dkg élesztő kicsi (kb. ½ dcl) tejben megfuttatva  És kb. ½ doboz tejföllel összegyúrni, hogy jó...

Forrás: antikporta.hu
Feltöltő: antikporta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.