A divattervezővel elképesztően abszurd sztori esett meg.

Legjobban tesszük, ha változtatás nélkül közöljük, hogyan zajlott Náray cipővásárlása. Amikor rájött, hogy véletlenül két jobblábasat vitt haza, a boltba sietett reklamálni, ahol azonban meglepő fordulatot vettek az események.

Náray az alábbiakat osztotta meg:

Mielőtt elutaztam, vettem egy cipőt. Általában csak a jobblábasat próbálom fel. A bal mindig jó.

Otthon kibontottam a csomagot, és a dobozban két jobblábas cipő nézett velem farkasszemet. Másnap visszavittem.

-A blokk megvan? -kérdezte az eladó.

Jó, tudom, hogy a szabály, az szabály. De ennek ellenére meglepett a kérdése, mert nyilvánvalóvá tette, hogy emlékszik rám és arra is, hogy tegnap nála vettem. Nem egy másikat akartam helyette, vagy, hogy a pénzt adja vissza, csak a megvásárolt cipőm párját szerettem volna megkapni az egyik jobbos helyett. Egyértelmű – gondoltam-, hogy kell lennie egy másik 41-es doboznak, amelyben két ballábas fog lapulni...

De nem fűztem hozzá semmit, természetesen a tárcámban volt a blokk. Átnyújtottam.

-Megnézem a raktárban -mondta kicsit flegmán. Várakoztam. Némi idő után előkerült és közölte, hogy egy üres dobozt talált csak és így nem tud segíteni. Ha akarom, a pénzt visszaadja – mondta –, miközben a selyempapírt szépen az üres dobozba belehajtogatta..

Kimentem az üzletből és megálltam a kirakatok előtt. Emlékeztem, hogy ott vettem észre, ott tetszett meg. Ott is volt! Sőt, mindkettő kirakatban egy-egy ballábas cipő díszelgett.

-Mindkét kirakatban van ebből a modellből egy-egy cipő -próbálkoztam tovább. -Nem néznénk meg, hogy hanyas? Ugyanis ballábas mindkettő! És én úgy látom, hogy ez a méret, és legalább így mindkettő párban lenne.

-Hát, lehet -mondta az eladó. -De a kirakatból nem lehet kivenni.

-Miért? -kérdeztem csodálkozva.

-Csak kirakatrendezéskor.

-Még ilyen esetben sem?

-Így van!

-De így nem tudom hordani! -mondtam. -Maga meg az itt lévőt nem tudja eladni!

-Akkor is ez van -válaszolt határozott kedvtelenséggel.

-De én szivesen megcsinálom a cserét! -alkudoztam.

-Meg van tiltva. Sajnálom -felelte.

-És akkor most?

-Két hét múlva lesz kirakatrendezés -világosított fel. -Ha most nem kell a pénz, a blokkal azután jöjjön vissza és kicseréljük, ha addig nem hordta -szögezte le és a másik vevő felé fordult. -Segíthetek valamiben? -kérdezte tőle.

Én azóta is ezen gondolkodom. Hogyan? Ha addig nem hordtam?

Mert az egész ügy hagyján, viszont ez a mondata szöget ütött a fejemben.

Vajon, jelen volt ő a beszélgetésünknél? Hallotta és értette is magát?

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
@qxy:
-Lacííí! Hogy kell kinyitni a kasszát?
-Nyomd meg a c-t.
-Lacccci...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
qxy
Voltam boltos, pultos egy Spár hiper szuper markettben. Mindenki " felűl iskolázott volt. a csemegés egyik alkalommal hat csomag szeletelt akármit árazott át fél árra. ami darabja 120 forint volt . Oda szólt ,- Istvááán, ide tudod adni a számoló gépet? Csak néztem, ja, . Tíz perc számolás után a hat csomag akármi ami ugye 1210 forint volt , kiszámolta a felét. és csodák csodája, nem hiszitek el, egy csomag sem volt hatvan forint. De , ,,,, Bolt vezető helyettesi végzettsége volt. Olyan dolgok voltak, hogy ha leírnám, nálatok is a hűtőbe össze menne a tej.
Cefi
@qxy:
-Lacííí! Hogy kell kinyitni a kasszát?
-Nyomd meg a c-t.
-Lacccci...
cikicakk55
Nő létemre soha nem szerettem a bevásárlásokat. Ez az élelmiszerboltot és a ruházati és egyéb más jellegű boltokat is magában foglalja. Valahogy mindig belefutatottam olyan boltosokba,üzletekbe,hogy két lehetőség volt. 1.? amint beléptem,már ott is volt az eladó és végig a srakamban maradt,még az üzletben voltam.Próbáltam szétnézni,megnézni pár színt,méretet,fazont,de Ő a megkérdezésem nélkül kapkodta le a cuccokat,mert Ő nagyon jól tudta nekem mi lenne a jó. 2., Itt meg az volt a gond,hogy hipermarket,amit állandóan átrámolnak és amilyen gyakran én járok,számomra mindig minden új helyen van. Fél óráig bírom a gyűrődést,aztán megpróbálok becserkészni egy eladót,hogy megmondja,merre találom a fűszereket. Több árufeltöltővel is beszéltem,de kiderült,hogy szinte mind,még csak pár napja dolgozik ott,és fogalma sincs,hogy mi hol van.Mivel szó szerint erőszakot kell magamon elkövetnem,hogy egyáltalán elinduljak egy ilyen bevásárlásra,úgy döntöttem,ha már itt vagyok,csak megveszem azt a rohadt fűszert. Elmentem az információs pulthoz,ahol a hangos bemondóba bejelentették,hogy eladót várnak az információs pulthoz.Szerintem már 20 perce ott dekkoltunk( az akkor 2 éves unokámmal voltam,aki nem arról volt híres,hogy két percnél tovább egy helyben marad.Már pont kezdtem feladni,mikor az unokám felborított egy egész magasra épített konzerv tornyot.Megmondom őszintén,nem haragudtam a gyerekre,még csak le sem szidtam. Az ügyfél-szolgálatos elég rondán nézett rám,de nem tudott mit tenni,hisz szerencsére dobozok voltak,nem üvegek.Megint bemondták,hogy eladok kérnek sürgősen,de addigra Réka babám az újságos sorokat is leseperte a polcokról. Nem a gyerekre voltam mérges,hanem elegem volt a töketlenkedésből. Eljöttünk és pár méter után kiabáltak utánunk,hogy megjött az eladó és,hogy a kárt amit a gyerek okozott rendezni is kéne. Nemzetközi jelzéssel köszöntem el tőlük és azóta a tájára sem megyek annak a boltnak.Nem azért,mert félek,hogy behajtják rajtam a gyerek okozta kárt,mert azon...
Csizmás Kond
...szerintem ha nem valami hiperszuper izé lett volna a csere szónélkül megrtörténhetett volna...ezért is nem írja milyen üzletbe vette...
idppp
A kirakatban levő bal lábas cipők biztosan a magyar focistáknak voltak félretéve!
desiro
egyszerű a válasz meg kell nézni a doboz tartalmát és nem az eladó a hülye.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.