Két éve szenvedett motorbalesetet Rékasi Károly. Ennek következtében nem tudott dolgozni, és felélte minden tartalékát, többször hallhattunk róla olyan híreket, hogy már-már éhezik. Most ennek vége.

„A rommá tört lábammal értelemszerűen nem tudtam ellátni a színészi feladataimat, így aztán az év utolsó két hónapjában huszadannyit kerestem, mint az előző évben ugyanakkor”

- mondta Rékasi tavaly januárban a Borsnak.

Nemrég a József Attila Színház évadnyitó társulati ülésén bejelentették, Rékasi novemberben ismét színpadra áll, majd jött egy újabb jó hír a színész számára:a Barátok köztbe is visszatérhet.

Korábbi lapértesülések szerint a tavalyi év utolsó hónapjaiban csak a 43 ezer forintos táppénz volt az egyetlen bevétele Rékasinak. Ha ez az összeg huszada volt csak az egy évvel korábbi bevételeinek, akkor

nagyjából 860 ezer forintot vitt haza a színész, amikor munkaképes volt. Most, hogy hamarosan visszatér a színpadra és a képernyőre, vélhetően ugyanezt az összeget megkapja majd.

Persze ez csak egy saccolt összeg, arról is cikkeztek korábban bulvárlapok, hogy milliós fizetéseket kap a színész. A csúcsfizetés a hazai színházakban havi 500-600 ezer forint, az átlagkereset 300 ezer lehet, de sokan 180-200 ezer körüli fizetést visznek haza. Mivel Rékasi a felkapott hazai színészek közé tartozik, és valószínű, hogy ő nem 180 ezer forintért játszik a színházban, hanem megkapja az említett csúcsgázsit.

A színházakban megkereshető átlag fizetés szinte teljesen megegyezik a hazai bruttó átlagkeresettel. Idén júniusban ugyanis ez az összeg 297 300 forint volt, ami egy év alatt 14,4 százalékos növekedést jelent. Ez a közel 300 ezres kereset viszont a bruttó, valójában 197 700 forintot kapott kézhez az, aki az átlagot keresi. – írja a Pénzcentrum.

(A címoldali illusztráció forrása: Pixabay/Blikk TV)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."nagyjából 860 ezer forintot vitt haza a színész"... vélhetően ugyanezt az összeget megkapja majd."...

("arról is cikkeztek korábban bulvárlapok, hogy milliós fizetéseket kap a színész").

óóó...az adóhivatalban tapsvihar tört ki...várják a bevallást.
Veleda
Mondjanak bármit Rékasiról, én várom vissza a Barátok köztbe. Jó a karaktere, akátmilyen rossz fiú a Zsolt, mégis szerethető és Rékasinak való szerep.
Ami a színészek gázsiját illeti, nagyon kevesen keresik ám meg azt az 500 ezer ft-ot:)) Csúcsgázsit csak a nagyon benfentesek kapják meg. A többiek szinkronizálnak és hakniznak a pénzükért

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.