A végsőkig elgyötört Radnóti Miklóst és huszonegy társát 1944. november 9-én meggyilkolták a keretlegények. „Ez a jegyzőkönyvecske Radnóti Miklós magyar költő verseit tartalmazza.” A Bori noteszként ismertté vált jegyzetfüzetben olvasható, a bori táborban és az erőltetett menet során írt versek Radnóti utolsó vallomásai.

Forrás: cultura.hu
Feltöltő: pro
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Shikari: A "kettesek" meg beépültek a fideszbe és kitüntetéseket is kaptak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
@Shikari: A "kettesek" meg beépültek a fideszbe és kitüntetéseket is kaptak.
Eladott Ország
nol.hu/belfold/20091031-radnoti_miklos_halala-407911
Szerteágazó, heves viták tárgya napjainkig, hogy Radnótit és a vele együtt kivégzett 21 munkaszolgálatost nyilasok vagy német katonák, esetleg nyilasok és németek közösen végezték ki. Radnóti kutatásának dokumentumaitól, feltehetően az állambiztonsági szolgálat által megfosztott Dienes András irodalomtörténész a voksot egyértelműen a nyilasok mellett tette le. Ortutay Gyula 1959-ben írt Radnóti-tanulmányában viszont egyértelműen nyilas és német gyilkosokról beszélt. Nagy könnyebbség lenne, ha a régen meghalt Hujber Kálmán gátőr vagy a közeli Háromszoknya vendéglő tulajdonosa és családtagjai továbbá a forrásokban rendre feltűnő abdaiak nemcsak hallották, de látták is volna a kivégzést; ha használható személyleírást tudtak volna adni a gyilkosokról; ha bárki nyomára bukkant volna a rekvirált szekerek écsi tulajdonosainak.
Eladott Ország
@Shikari: A fidesz valóban nem vesz fel halottakat, csak azokat veszi fel akikkel összetartoznak. Ti nem 1956 hőseit ünnepeltétek a Kossuth-téren, hanem saját magatokat. Ti, akik éppen azon az október 23-i szent napon tüntettétek ki az ÁVH szégyenletes maradványát, a Tasnádi László nevű III/II-es operatív tisztet, aki büszke a pártállami múltra és akit nem a süllyesztőbe küldtetek, hanem már két éve államtitkárnak neveztetek ki. Többek között a Fidesz akadályozta foggal és körömmel az ügynökakták nyilvánosságra hozását, miért is?
444.hu/2016/10/23/ader-janos-1956-alkalmabol-eloleptette-a-volt-iiiii-es-operativ-tisztet-tasnadi-laszlo-rendeszeti-allamtitkart
A különbség annyi, hogy most nem szovjet tankokkal kell szembeszállni, hanem a ti fojtogató,
egyre nyomasztóbb kormányzásotokkal és hatalmi arroganciátokkal. Hiába szerettek abban a
tévhitben tetszelegni, hogy ti vagytok az igazi hősök és forradalmárok, alig 20 év alatt ti váltatok azokká az elvtársakká, akikre máig előszeretettel mutogattok. Teszitek a hülyét és évről évre önhatalmúlag kisajátítjátok, birtokolni akarjátok az ’56-osok szellemiségét, miközben közötök nincs azokhoz az emberekhez.
Eladott Ország
@Shikari: Radnótinak annyi köze van '56-hoz, mint az MSZMP gyilkosoknak Radnóti halálhoz.
Az '56-ra utalás, a fidesz politikai pályafutására utal, aki minden volt már csak fürdőskurva nem, egy kaméleonba oltott páva. "Hiába szerettek abban a tévhitben tetszelegni, hogy ti vagytok az igazi hősök és forradalmárok."
Eladott Ország
@Shikari: Akkor nyald tovább a fidesz ánuszrózsáját, akik III/III-as ügynököket tüntetnek ki '56 évfordulóján, te fideszes tahó. A főcigány összes pereputtya besúgó volt te anyádmarhája!
Te nem vagy forradalmár, csak egy fideszes seggfej!
Eladott Ország
@Shikari: Hogy lehet arra reagálni aki annyira tahó állat, hogy azt nyilatkozza, hogy Radnóti gyilkosa MSZMP-s volt. A gyilkosok közül kettő később MSZMP tag lett! Hát ehhez több mint hülyének kell lenni. Azt javaslom, hogy tűnj el innen a bús picsába, te elmeháborodott!
Eladott Ország
@Shikari: Az általam közölt cikk 2009.10.31.én kelt, az általad 2009. 04.25.én, azaz korábbi.
Idézet" :Tálas, Bodor és a különítmény többi - egyébként soha el nem ítélt tagja - lehetett ugyan tömeggyilkos, de erre nincsenek bizonyítékaink."
Eladott Ország
@Shikari: Akkor add be a témádat doktori disszertációként, hátha te is kapsz egyet, mint Nemsikerült Kovács Zoltán kormányfelszopó. Neki sikerült. A propeller által közölt cikk lényege: a megemlékezés és keretlegények ölték meg Radnótit. Hofi is megmondta ,, ha nyomást érzel a fejeden, nem biztos, hogy a sapka szorít. Ha a fejed tele van, akkor oda már nem fér be semmi. Nem a titok van elzárva, te vagy elzárva. Az elméd a zárt.
Eladott Ország
@Shikari: Ezzel a logikus következtetéseddel eljuthatunk ahhoz is, hogy Radnóti belépett volna a fideszbe, ha nem ölik meg az MSZMP által befogadott keretlegények.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.