Az óvodáskorú gyerekek tevékenysége a játék, ezért a nyelvtanítást is erre kell alapoznunk. Ennek tudatában, hasonló tematikus tervet készítek, mint a nevelés többi területén

Feltöltő: noga
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kacifant
Én nem igazán szeretem a németet, inkább az angol.
ugyeugye
Akkor még nem hallotad a svájci németet. Én azonnal beleszerettem, pedig a gimiben alig vártam, h abbahagyhassam. Hála a svájciaknak, kinyitottak bennem egy kaput.
Evikati
Ahány nyelvet beszélsz, annyi ember vagy! A német nyelv tanítás éppoly fontos, mint bármelyik más nyelv elsajátítása. Én azt látom, hogy nálunk, oviban, iskolában ritkán tanítanak gyerekeket olyan szinten, hogy megtanuljanak beszélni az adott nyelven. Mikor én tanultam németül a gimiben, magyarul meg sem szólalhattunk. 10 percig csak társalgás volt, azután jött a nyelvtan és a tankönyv következő leckéje. Érettségi után simán megszereztem a középfokú nyelvvizsgát. A fiamat kétszer dobták ki a Rigó utcából, nem tudta elmondani a lecsó receptjét németül. Magyarul sem:-D Akkor már tolmács is volt, fordított is.
kacifant
@Evikati:Rigó utca:(( Nekem is hasonló emlékeim fűződnek hozzá, engem azért vágtak ki, mert nem tudtam a "tengerészcsíkos" kifejezést angolul, most sem, és nagyon jól megvagyok így is, viszont bárkivel eltársalgok angolul, hát nem ez a lényeg??
Igen, vannak problémák a nyelvtanítással.
ugyeugye
A Rigó utcának nem volt jó híre. A hazai nyelvoktatásnak se.
Sztem az a legfőbb baj, h a nyelvtanra teszik az oktatók a hangsúlyt a kommunikáció helyett.
pl. mikor megkérdeztem a német anyanyelvűektől, h a múlt időnél milyen szabály alapján használjuk az ist-et illetve a hat-ot, csak felhúzták a vállukat. Azt mondták, tök mindegy, melyiket használom, úgyis megértik. Nem ez lenne a lényeg?
kacifant
@ugyeugye:igen, ez lenne a lényeg. Egy ismerősünk Írországban él, és ő mesélte, hogy amikor rákérdezett valamilyen szabályra, az íreknek fogalmuk sem volt róla. Csak a vállukat vonogatták.
Kommunikálni kell megtanulni, nem a szabályokat megtanulni. Nehéz először megszólalni az biztos, de a gyakorlat teszi a mestert.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.