A Vajna-rendszer végét jelenti Káel Csaba javaslata, amellyel januártól létrejön a Nemzeti Filmintézet. Az új szervezet kevesebb mozis, több tévés produkciót finanszíroz majd. És könnyebben elkészülhetnek a lelkesítő történelmi filmek is.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Mecsoda különbség!

Vajnának sok mindet lehet a szemére vetni, de értett hozzá

Mottó:
„Elment hát a vén varázsló,
végre nincs ma itt a mester!
Szellemeit én varázslom
élni-halni most az egyszer!”

Mármint a „film-iparhoz”. Nem véletlen, hogy sokan úgy gondolják, hogy oka van annak, hogy „Andy Vajna által kiépített rendszert a filmesek új aranykornak nevezték”.
A nepszava.hu „Drámai központosítás: jön a filmes csúcsintézmény” című írása számol be róla, hogy „A Vajna-rendszer végét jelenti Káel Csaba javaslata, amellyel januártól létrejön a Nemzeti Filmintézet.”!
A cikk körbejárja a dolgot és részben az okokat is, én megmaradnék a mesternél, pontosabban az inasnál. Bár az igazat megvallva Káelről nekem – bár a mottóban ezt idéztem – nem igazán a Goethe varászlóinasa (Der Zauberlehrling ) ugrott be. Sokkal inkább Klaus Mann Höfgen-je (Mephisto) !!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.