A HVG egy Supermanre hasonlító Strómant rajzolt, nem fért bele. Még 2016 szeptemberében csinált a HVG egy olyan címlapot, ahol egy Supermanre kicsit hasonlító Stróman feszíti szét az ingét, hogy pocakos hasán kirajzolódjon egy Superman logójához hasonlító logo. Ez pedig hiába volt nyilvánvalóan paródia, nem fért bele a bíróság szerint. Ugyanis nálunk a paródiához is engedélyt kellett volna kérni a szerzői jog által védett alkotás jogtulajdonosától, itt a DC Comicstól. Bár a döntés korábbi, a Copy21 blog révén ismertük a meg az ítéletet.

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Azért valljuk be Karinthy -nak nagy malaca van,

mármint Frigyesnek és abban, hogy nem ma él

Az index.hu a hétvégén számolt be egy igencsak elgondolkodtató ítéletről, ami elmeszelte, mert „2016 szeptemberében csinált a HVG egy olyan címlapot, ahol egy Supermanre kicsit hasonlító Stróman feszíti szét az ingét, hogy pocakos hasán kirajzolódjon egy Superman logójához hasonlító logo.”!
Az ítélet szerint „hiába nyilvánvalóan paródia”-ról van szó hazánkban „a paródiához is engedélyt kellett volna kérni a szerzői jog által védett alkotás jogtulajdonosától”!
Nos mint tudjuk – na jó csak remélem, hogy ez talán még mindig az elemi műveltség része – Karinthy Frigyes klasszikusa az Így írtok ti stílusparódia! Nem hiszem, sőt biztosan tudom, hogy nem kapott, de nem is kért engedélyt az „áldozataitól”!
Bár az igazat megvallva könnyen kivágta volna magát egy ilyen vádból. Legalább is a klasszikus anekdota szerint Kosztolányinak feladta kitalálósdiban kérdésnek a költő legújabb verseskötetét. Majd arra a kérdésre, hogy irodalmi alkotás-e? – szemrebbenés nélkül NEM-el válaszolt! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.