Mindannyian boldogok szeretnénk lenni, miközben belefulladunk a boldogtalanságba. És ebből elegünk van, lázadni akarunk, dühösek vagyunk, el akarjuk távolítani azokat, akiket a sötét erőkkel azonosítunk. Mert szeretnénk egy olyan világban élni, amelyet az értelem, a humánum és a rend igazgat. Nem olyanban, amelyben a hozzánemértés, az álhumánum, az anarchia az uralkodó.

Forrás: nanena.blog.hu
Feltöltő: nanena
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nanena
@menasagh: Van ahol a túlnépesedés a probléma, van ahol az elöregedés, népességcsökkenés. Ez a különbség fennáll földrészek között, országok között és országokon belül is. A népességnövekedés ott van, ahol a gyerekeknek a legkevesebbet tudják adni és fordítva. Ott van növekedés, ahol a gyermekeknek kevesebb értéket tudnak átadni. Így ők eleve hátránnyal indulnak az életbe, amely egész életükre árnyékot vetít. Vagyis a Földön egyre többen vagyunk, s arányaiban egyre többen csak vegetálnak. Ez növeli a világban az aggresszivitást, a dühöt, az elkeseredettséget, a bűnözést. De ez csak egy sötét nézőpont. Hátha nem is ilyen a világ.
menasagh
@nanena: A másik nagy probléma az, hogy sokan vannak olyan emberek, akiknek a vagyona elég volna egy fél ország élelmezésére. Az ilyen elfekvő, kihasználatlan értékek még növelik a szegénységet.
nanena
@menasagh: Mind érezzük, hogy valami nagyon nagy baj van a világban. Eddig általában a növekedést, a fejlődést lehetett érezni. Most van talán olyan érzés, hogy a szakadékba rohanunk. De mit tehetünk, mint egyén ennek megakadályozására? Hogy lehetne például szabályozni a születéseket? Van-e egyáltalán jogunk erre?
menasagh
@nanena: Nem mi kellene szabályozzuk, hanem azok akik nem tudják eltartani a gyerekeiket....
menasagh
És mindenkinek joga van annyit szülni amennyit el tud tisztességesen tartani. A többit ami már a nyomornak születik a bűn.
ugyeugye
Ez a péntek 13 hozott a sötétségből és a világosságból.
Kezdem a világossággal:
Reggel a férjem mellett ébredtem, aki megérintett, rám mosolygott - sok év után is elvarázsol. Örülök, hogy Evikatinak ma szülinapja van! A munkámban ma is értékes emberekkel találkoztam, a kollégáim fantasztikusak. Összeálítottam a jövő heti munkámat. A bankban, ahol a számlámat vezetik, elrontottak valamit, de sűrű elnézések közepette azonnal orvosolták a hibát. Busójárás volt a Váci utcában, remélem, tényleg elűzik a telet. :)
Elmentem a Kossuth tér felé, sztem kevesen voltak, de legelább valami megmozdult. Mindezt a gyermekemmel közös program követte, aztán meglátogattuk a nagyit, majd itthon közös vacsora.
Sötétség? Igen az is volt, a hírekben, az utcán egy agyafogyott emberrel, de nem foglalkozom ezekkel.
Mert ha nagyon belelovalom magam, azonnal szorít a szívem. Én úgy érzem, mi a családban lehetőségeinkhez képest mindent megteszünk, hogy jobb legyen a világ.
És nem szeretnék nap, mint nap a Föld nagy dolgain aggódni. Nem vagyok ENSZ főtitkár, se egy nagyhatalom vezetője, szóval én úgy gondolom, mint nanena. Ha mindenki tenné a dolgát a maga helyén, rendben lehetnénk ezen a kék bolygón. Mert olyan gyönyörű az élet. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.