Elég menő hagyaték.

Amerikai képregény-szuperhős lett a magyar katonából, a Vasember és Pókember alkotói dolgoztak a történetén

Ha létezik Amerikában nagyobb elismerés egy katonának annál, mint hogy egy amerikai elnök a nyakába akasztja a legmagasabb kitüntetést, a Becsület Érdemérem (Medal of Honor) szalagját, akkor az az, hogy a képregény-szuperhősök társaságába emelkedjen. A magyar születésű Rubin Tibornak (†) mindkettő megadatott.

Az Amerikai Hadsereg Szövetsége (AUSA) nevű szervezet a múlt héten publikálta a Rubin Tibor hőstetteiről szóló képregényt. Alkotói között olyan képregényrajzolók szerepelnek, mint Rick Magyar (Bosszúállók, Amerika Kapitány, A galaxis őrzői), Troy Peteri (Pókember, Vasember, X-Men) vagy Chuck Dixon (Batman).

- Sokan szuperhősökként gondolnak az ilyen bátor katonákra, de minél jobban megismerjük őket, annál inkább kiderül, hogy ők teljesen átlagos emberekként tekintenek magukra

– mondta Joseph Craig, az amerikai program vezetője. – Van benne valami reménykeltő, hogy nem kell természetfeletti képességekkel születned ahhoz, hogy egy nehéz helyzetben helyesen és jól tudj cselekedni – tette hozzá.

Forrás: Blikk

Kép: AUSA.org

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Hová fajul ez a világ!?!?! A Blikk (pont a Blikk, a fideszmédia egyik zászlóshajója) dicsőít egy zsidót?
Ezeknek még nem szólt le senki, hogy az a fideszesek párianépe. A végén, tévedésből vagy figyelmetlenségből, de még az ellenzék egyik pártjáról is pozitív cikk kerül ki a kezük alól.
Persze, valószinűleg arra azért a Fidesz egy vesztes választásáig még várni kell.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.