A "zöld arany”, azaz a tökmagolajat nem csak finom, hanem rendkívül egészséges is – derül ki a Csak a Nőknek magazinból.
A lap azt írja,
a tököt már 6-8 ezer évvel ezelőtt is ismerték.
A spárgatök fajtájához tartozik a cukkini, a csillagtök, spagetti tök, patisszon, takarmánytök és egyes dísztök. Az óriástök fajtájához pedig, sütőtök, pézsmatök és a fügelevelű tök.
A töktermelésben a tökmagokat sok felé önállóan is fogyasztják, süteményekbe, salátákba szokták szórni pirítva, de többek között tökmagolajat is készítenek belőle.
Leginkább az Őrségben foglalkoznak a tök termelésével és a tökmagolaj előállításával. Nem véletlenül nevezik az Örség „zöld aranyának” a tökmagolajat. Nem csak finom, hanem rendkívül egészséges, persze, ha a megfelelő módon nyerik ki a vékony hártyás maghéjából az olajat, melyet hidegen sajtolnak.
Arról, hogy milyen receptekben használhatjuk fel az egészséges tökmagolajat, ITT olvashat bővebben.
Forrás: Csak a Nőknek magazin
Címlapkép: Pixabay CCo
1 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Új hozzászólás