Azóta sem tudnak felocsúdni a legendás zenész barátai, van, akit bűntudat gyötör, hogy miért nem hatottak Balázs Fecóra jobban, hogy vigyázzon magára.

Ma lenne 70 éves a november 26-án a koronavírus következtében elhunyt Balázs Fecó – emlékeztet a Blikk.

A barátai azóta sem tértek napirendre halála felett a lap szerint, és sokuknak van bűntudata, hogy miért nem hatottak a zenészre jobban, hogy jobban odafigyeljen magára a járvány alatt.

Barátjai könyörögtek Balázs Fecónak, hogy vigyázzon jobban magára

Mécsesek és gyertyák a napokban elhunyt Balázs Fecó zenész emlékére rendezett megemlékezésen a margitszigeti Zenélő kútnál, ahol dalai szólaltak meg 2020. december 5-én. Balázs Fecó Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas rockzenész, billentyűs, énekes, zeneszerző életének hetvenedik évében, 2020. november 26-án este hunyt el.

Fotó, címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Nem tudok múlt időben beszélni róla. Ahogy olykor ülök a Retró Rádió mikrofonja mögött és becsukom a szemem, látom őt, ahogy ott ül velem szemben. Nevet, jókedvű, a jövőre készül. Aztán hallom, ahogy énekel ott a stúdióban élőben. Van egy zsinór a stúdióban, amelyet néhány hónapja még ő használt egy rögtönzött előadáshoz, és én azt ott hagyom most már mindig. Mintha Fecó is velem, mellettem lenne. Nem töröltem ki a telefonszámát, egyszerűen nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy nincs többé

- mondta el a lapnak Várkonyi Attila (DJ Dominique).

Frenreisz Károly a Skoripó együttesből a Blikknek elmesélte, sok barátja próbált hatni Balázs Fecóra, hogy szívműtött emberként ne fokozottan figyeljen oda. 

Könyörögtünk neki, hogy ne menjen emberek közé, ám őt hívta a zene és az élet. Hiába mondtuk neki, Fecó, vigyáznod kell a beteg szívedre, inkább ne menj sehova, amíg nincs oltás, nincs ellenszer, amíg nem múlik a gyilkos kór. Hiába. Ment show-műsorba, mert szerepelni akart, fellépett a Radics Béla-emlékkoncerten, csak az ég tudja, hol kapta el a fertőzést. (...) Talán jobban oda kellett volna figyelnünk rá. Idősebb vagyok nála, de az utóbbi években szoros barátság alakult ki közöttünk, sokszor gondolok rá.

Horváth Charlie szerint gyönyörű dalokat köszönhet az ország Balázs Fecónak.

Gyönyörű dalokat köszönhetünk neki. Egy korosztály vagyunk, együtt küzdöttük végig az életünket, együtt harcoltunk a közönség szeretetéért. Mindig viccelődtünk, kevesen tudják róla, de csodálatos humora volt amellett, hogy rendkívül érzékeny férfiként élte az életét. (...) Olykor nézem a telefonomat, várom az üzenetet tőle. Mindhiába. Drága Fecó, fent találkozunk

- emlékezett barátjára a zenész.

Forrás: Blikk

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
vazze ...ezt a sok demagóg barom dumát...és mi van ha ő szabad maradt..., ellentétben veletek seggnyalók!! mi van ha elege volt ebből a "rabságból" amit rákényszerítenek az emberekre egy éve??
silber13
@Pálinkás Pál: Egy frászt!!! Szerepelni akart mindenáron,, rivaldafényben fogadni közönég tapsát, hiába volt a figyelmeztetés, nem vette figyelembe, hogy az elismeréssel, kitüntetéssel nem jár együtt az örök élet...
Pálinkás Pál
@Horizont: nos..ő alkoholista volt...ami hozzájárult a szívbetegségéhez!!! ennyi...
Pálinkás Pál
@Horizont: hogy az utolsó időkig, azt nem tudom...
Pálinkás Pál
@Horizont: sajna ,zenészeknél gyakori, csak van aki vállalja...van aki nem...mint a fociedzők...azt nyilatkozza néha megiszik egy-egy kisfröccsöt...ezzel csak az a baj hogy jól ismerem és számtalanszor leittuk magunkat ,és nem kisfröccsel!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.