Zólyomi Zsolt parfümőrrel készített interjút az Index, aki azt is megjegyezte, hogy szerinte az év illata az anti-Covid-parfüm lehetne – írja az Index.hu.

Készül az anti-Covid-illatszett, ami az elvesztett szaglás visszaszerzésében segít
Fotó(illusztráció):Pixabay

Ezzel ugyan még senki nem rukkolt elő, neki viszont készül az anti-Covid-illatszettje, ami az elvesztett szaglás visszaszerzésében segít.

Az elmúlt egy évben, amióta a pandémia tart, egyre többen fordulnak meg az üzletemben, de sokan csak az illatok megtapasztalása miatt ugranak be. Azt vettem észre, hogy az emberek annyira vágynak a bizonyosságra, hogy nem ment el a szaglásuk, tehát nem covidosak, hogy személyemben a szakember véleményét kérik.

- mondta a parfümőr, majd arra a kérdésre is válaszolt, hogy mit kezdett ezzel a felismeréssel.

Jelenleg fejlesztek egy illatmintacsomagot, aktuális munkanevén „Anti-Covid-illatszettet”. Ez a néhány illatból álló szortiment jó lesz öndiagnózisra, másfelől a szaglószervünk edzésére is, annak, aki már átesett a betegségen, és azóta – jellegzetes, gyakori tünetként – részleges vagy teljes szaglásvesztésben él. Tudta, hogy bizonyos illatok tudatos belélegzésével visszaszerezhető a szaglás, ráadásul gyorsabban, mint ahogy az egyébként helyreállna? Míg ha nem trenírozza az ember magát, akár hónapokba is telhet a szaglóképesség visszanyerése, ha ugyan megtörténik egyáltalán.

Arra a kérdésre is válaszolt, hogy mely illatokkal érdemes edzeni, hogy visszaszerezhető legyen a szaglás.

Az úgynevezett szignifikánsan felismerhető illatokkal, majd onnan haladni a finomabb nüanszok felé. Nem kell parfümbolondnak sem lenni hozzá. Az érzékelés visszaépítésére jók a gyantás fűszerillatok, a kardamom, a szegfűszeg, a fahéj, de a citrus, a kávé vagy a banán, ezek ugyanis azonnal felismerhető, egyértelmű referenciapontok az orrnak.

Forrás:Index.hu
Címlapkép:Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.