Németh Oszkár főként a Tolcsvay-trió és a Fonográf-zenekarok tagjaként volt ismert.

A Blikk cikke szerint a hetvenes és nyolcvanas évek aranykorszakának egyik ünnepelt, kiváló zenésze, Németh Oszkár elhunyt, a zenész halálhírét Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője tette közzé vasárnap a Facebook-oldalán.

Elhunyt a legendás magyar dobos, Németh Oszkár

Fotó: Facebook/Gréczy Zsolt

Németh Oszkár dobosként a Tolcsvay-trió és a Fonográf zenekarok tagjaként volt ismert.

Gréczy Zsolt így emlékezett a zenészre:

"Elhunyt Németh Oszkár, a Tolcsvay és a Trió, majd a Fonográf dobosa. 75 éves volt. Ő ültette be először Balázs fiamat a dobok mögé az Illés-klubban.

Nagyon sajnálom… egy bohém megint átköltözött… hatalmas veszteség a klasszikus beatkorszakból… Oszi, nyugodj békében!"

A Blikk cikke szerint Németh Oszkár Zorán kísérőzenekarában is feltűnt, valamint szerepelt vendégzenészként Zorán 2002-ben megjelent lemezén. A Tolcsvay-trió mellett játszott többek között a Bojtorjánban, az Alfonz kalandjai nevű együttesben, de zenélt együtt Bródy Jánossal, és a N.O. coM.M.enttel is. 

Forrás: blikk.hu, facebook.com/Gréczy Zsolt

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A zenésztársak nevét olvasva ebből se lesz a Fidesz saját halottja.
justhpeter
@namihami: Miért lenne a fideSS saját halottja ? Írni-olvasni tudott, a kocsmában nem köpött a padlóra és nem dobálta kővel a repülőt. Azaz egy hétköznapi, normális ember volt, mi köze lehethe a fideSShez ? Részvétem a családjának.
namihami
@justhpeter: Tudod, hogy milyen nehéz azt a pici repülőt eltalálni? Nem véletlen, hogy a fideszesek nem is hiszik el, hogy olyan kicsi gépben emberek is lehetnek. El se férnének bene. Amelyiket pedig lenn látni lehet, az úgyse tud felrepülni, azért van a földön.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.