Mit jelent ma Magyarországon vallásos embernek lenni, milyen lemondásokkal jár, ha egy új vallási mozgalom híveként élünk? Mennyire szól bele az egyház hívei magánéletébe? Megfojtják-e a személyiséget az élet szinte minden területetét szabályozó előírások? Egy nemrég elkészült magyar kutatás többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kgeza7
A tanulmány 18 fiatal megkérdezése alapján több tízezres közösségekrol mond véleményt, ezért tudományosan nem megalapozott.

Ráadásul az állításai legtöbbjét cáfolták, pl. itt:

www.hetek.hu/fokusz/200903/vallas_es_szex_mit_tanit_a_hvghu

www.hetek.hu/fokusz/200903/vallas_es_szex_mit_tanit_a_hvghu
gondolkodo
@kgeza
Teljesen igazad van, ha az amúgy vitatott "statisztikai kutatás" vagy a "közvélemény-kutatás" elemi szabályai szerint járunk el!
Viszont: a legjobb jóindulattal sem lehet az előző kettő alapján vizsgálni a kérdést!
Nem szabad összekeverni a vallást az egyházakkal!
Példa: Jézus a keresztény vallásban próféta volt, az Isten fia. A különböző keresztény egyházak mégi másépp és másképp tisztelik! Ide tartozik, hogy a nem keresztényeken kívül a moszlimok is prófétának ismerik el, mert a Korán így rendelkezik! Tehát a kersztény és a moszlim VALLÁSÚ ember nem gyűlölheti egymást! Mint más egyház tagja természetesen igen, ugyanúgy, ahogy az ortodox, a római-katolikus, a görög-katolikus, a református, a luteránus teszi, pedig a most felsoroltak ugyanazt az Istent vallják, Szentírásuk (Biblia) is ugyanaz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.